Mor Afram Urfa Kilisesi depremde seferber oldu

TAKİP ET

Mor Afram Urfa Kilisesi Pastör'ü Eyyüp Badem ve ekibi Adıyaman ve Şanlıurfa'da depremin yaralarını sarmak için seferber oldu.

ŞANLIURFA- Mor Afram Urfa Kilisesi Pastör’ü Eyyüp Badem ve ekibi Adıyaman ve Şanlıurfa’da depremin yaralarını sarmak için seferber oldu.

Mor Afram Urfa Kilisesi Pastör’ü Eyyüp Badem, depremin ilk günlerinden bu yana sahada çalışmalarına devam ediyor. Eyyüp Badem yaptıkları çalışmaları Ajans Balıklıgöl’e değerlendirdi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem toplam 11 ilde ağır hasara neden oldu. Yaşanan depremin ardından tüm Türkiye adeta seferber oldu. Mor Afram Urfa Kilisesi Pastör’ü Eyyüp Badem ve gönüllü ekibi oldu.  Eyyüp Badem, sıcak yemek, gıda, çocuk bezi ve mama dahil bütün temel ihtiyaç maddeleri ile depremzedelerin yanında yer aldı.

15 kişiyi enkaz altından kurtardılar

Depremin ilk gününden sahada çalışmalarına devam eden Mor Afram Urfa Kilisesi Pastör’ü Eyyüp Badem, “Depremin ilk gününde depremin etkisini üstümüzden attıktan sonra dostlarımızdan akrabalarımızdan telefonlaştık. Adıyaman'da ki dostlarımız, arkadaşlarımız, canlarımız enkaz altında kalmıştı ve bunlar bizden yardım istediler. Urfa'da bir ekip oluşturduk enkaza doğru, Adıyaman'a gittik.  4 gün boyunca enkazda canları kurtarmak için orda çalıştık. Gece gündüz demeden günde 2 saat uyku uyuyorduk. Orada toplamda 15 canı enkaz altından çıkardık. 39 ceset de çıkardık. Oradaki saha çalışmalarımız böyleydi.” dedi. 

Şanlıurfa’da aş evi kuruldu

Depremden ağır hasar alan iller arasında yer alan Adıyaman’da çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını söyleyen Eyyüp Badem, “Adıyaman merkezde yaptık. Tabi Adıyaman merkezde o canları enkaz altından kurtardıktan sonra geri döndük Urfa'ya. Urfa'ya döndüğümüzde Urfa'da depremzedelerin Adıyaman'a geldiğini ve Urfa'daki depremzedelerin de yardıma ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Ve Urfa'da bir aşevi açtık. Ahmet Yesevi Mahallesinde günlük bin kişilik yemek çıkarıyorduk. Böylece halkımıza hizmet etmeye devam ettik.” diye konuştu. 

Gıda desteğinde bulunuldu

Aş evinin yanında bir de gıda yardımlarını devam ettiğini belirten Eyyüp Badem, “Yemek olarak günde bin kişiye yemek çıkarıyorduk. Yemekler sıcak sulu etli fasulye ve pilav olarak bazen de çorba çıkarıyorduk sabahları. Ayriyeten ailelere orda uzakta olan çadırlarda kalamayan yakınlarının yanına yerleşmiş aileler de kuru gıda yardımı yapıyorduk. Bunun içinde yağ, şeker, salça, fasulye, mercimek bakliyat gibi yardımda bulunuyorduk.

Depremden sonrası burada gıda işlerimiz kalmadığı zaman normal hayatımıza geri döneceğiz. Buradaki amacımız devletimizle halkımızla bir olup bu yaraları sarmak ve tek beden olup bu depremin bu afetin acılarını bir nebze de olsa dindirmek için hizmet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ - ÖZEL HABER

şanlıurfa adıyaman deprem depremzede yardım Mor Afram Urfa Kilisesi