Motorine zamla ilgili flaş açıklama

TAKİP ET

Motorine bugün 2,60 kuruş zam geleceği yönündeki iddialar yalanlandı. EPGİS'ten yapılan açıklamada bugün için herhangi bir zam beklentisi olmadığı belirtildi. Açıklamada 'Yarın için ise bugün piyasalarda oluşacak değerler belirleyici olacaktır' denildi.

Akaryakıta son dönemlerde gelen peş peşe zamların ardından motorine 28 liraya yaklaştı. Benzinin ise 28,45 lirayı buldu. LPG’nin litre fiyatı ise 12 lirayı geçti. 

Motorine bugün 2 lira 60 kuruşluk dev bir zam geleceği iddia edildi. Ancak Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), bu iddiaya yalanladı. Yapılan açıklamada bugün için herhangi bir zam beklentisi olmadığı belirtilirken, “Yarın için ise bugün piyasalarda oluşacak değerler belirleyici olacaktır” denildi.

EPGİS’ten “Zorunlu bilgilendirme” başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Sosyal medyada ve bazı basın organlarında bugün motorine 2,60 TL/LT zam geleceği bilgisi yayılmaktadır.

Bugün için herhangi bir ürüne zam beklentisi yoktur. Yarın için ise bugün piyasalarda oluşacak değerler belirleyici olacaktır.

Bugün için anılan bilgilere itibar edilmemesini ve ilgili kurumdan bu yönde yayın yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunmasını bekliyoruz.”