Muhtar Adayı Fethi Doğan: Daha aktif bir çalışma sergileyeceğiz

TAKİP ET

Doğukent Mahallesi Muhtar Adayı Fethi Doğan, mahalleyi sadece muhtarın yönetmenin doğru olmadığını mahallelinin tümünün yönetmesi gerektiğini belirtti. Doğan, mahallenin sorunlarının daha hızlı çözüme kavuşturulması için aday olduğunu vurguladı. 

KARAKÖPRÜ- 31 Mart yerel seçim çalışmaları hız kazanırken, adaylar da faaliyetlerini artırdı. Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinin en büyük mahallelerinden biri olan Doğukent Mahallesi için muhtar adayı olan Fethi Doğan, seçimle ilgili çalışmaları Ajans Balıklıgöl mikrofonlarına aktardı. Uzun yıllar oturduğu mahallede esnaflık yapan ve yıllardır mahallenin eksikleri ve sorunlarıyla ilgilendiğini söyleyen Doğan, mahallenin her bireyinin söz sahibi olacağını daha aktif hale getireceğini vurguladı. Muhtar adayı Fethi Doğan, mahalle sakinlerinin teklifleri sonucu aday olduğunu belirterek eksiklikleri ve sorunları dile getirdi.

Mahallenin başta eğitim olmak üzere birçok eksiklikleri olduğunu söyleyen Doğan, sağlık ocağının, semt pazarının vatandaşların çoğuna uzak kaldığının altını çizerek daha telefon şebekesi, ATM gibi konular üzerinde çalışma yapacaklarını söyledi. Bazı vatandaşların kendi mahalle muhtarını bile tanımadığını gördüklerini söyleyen Doğan, birçok önyargıyı kıracaklarını ve herkesin söz sahibi olacağını dile getirdi.

‘Yorulmadan elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz’

Aday olmadan önce de Doğukent Mahallesi için çalışmaktan geri durmadığını belirten Fethi Doğan, “26 yıldır Karaköprü ilçesinde esnaflık yapıyorum. Bir mahalleli olarak yaşadığımız Doğukent Mahallemizde birçok eksiklik ve sorunların olduğunu gördük. Bu sorunlarımızın çözüme kavuşturulması için bir mahalle sakini olarak birçok kez elimizi taşın altına koyduk. Bu konuda yorulmadan elimizden gelenin daha fazlasını yapmaya devam edeceğiz. Aslında bu yola çıkmayı benden çok mahalle sakinleri istedi, Çünkü mahalle ile ilgili kurumlar arasında hep birlikte bir köprü oluşturduk. gelen teklifleri geri çevirmeyerek mahallemiz için muhtar olmayı kararlaştırdım.” dedi.

‘Her ne kadar avantajlı bir mahalle olsa da yine de birçok eksiğimiz var’

“Birçok mahalleye oranla avantajlı da olan Doğukent Mahallesi seçmen sayısı bakımından Şanlıurfa’nın en büyük mahalleleri ilk sıralarında bulunuyor.” diyen Doğan, “Şu an mahallemizde  23 bin civarı bir seçmen sayısı var. Birçok mahalleye göre tabiî ki avantajlı bir mahalle diyebiliriz. Burada birçok proje hayata geçirilmiş durumda. Ancak her ne kadar sosyal aktiviteler yapılmış olsa da  yine de birçok eksiğimiz mevcuttur. Biz de bu eksikliklerin daha hızlı bir şekilde giderilmesi için kurumlar arasında köprü oluşturmaya devam edeceğiz.” sözlerini kullandı. 

‘Hayırsever insanlar sayesinde mahallemize cami kazandırdık’ 

Mahalleye vatandaşların desteğiyle cami kazandırdıklarını söyleyen Muhtar Adayı Fethi Doğan, “Daha önce mahallemizin özellikle Orman Bölge Müdürlüğü tarafında kalan kısımda başta yollar olmak üzere birçok eksiğimiz vardı. İlgili kurumlar bu eksikliklerimizi giderdi ve emeği geçen yetkililere mahalleli olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz. İstanbul’da yaşayan iş adamı İbrahim Devecioğlu ile irtibata geçtik ve mahallemizin doğu kısmında eksik gördüğümüz cami için talepte bulundu. Sağolsunlar burada cami yapmaya vesile oldular. Bu konuda da emeği geçenlere mahalle sakinleri olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hayırsever insanlarımızı daha aktif olarak destek vermelerini sağlayacağız. Şu anda mahallenin doğu bölümünde okul eksikliğini görüyoruz. Bu nedenle 24 derslik bir ilkokul yapma projemiz bulunuyor. Bunu da hayırsever iş insanlarımızın destekleriyle yapacağız. Bu proje için mahallemizin sakinlerine burada söz veriyorum.” ifadelerinin altını çizdi.

‘Nüfusa oranla okul eksiğimiz fazla’

Doğan, “Doğukent Mahallesinde şu anda en büyük sorunların başında eğitimdeki sorunlar ve okul sayısının eksikliği bulunuyor. Nüfusa oranla okullarımızın sayısı oldukça eksik bulunuyor. Bu da çözülemeyecek bir sorun değildir, sadece kurumlarımızdan değil hayırsever insanlarımızdan da bu desteği talep edeceğiz.” dedi. 

‘Bu işin üstesinden geleceğime inanıyorum’

“Şu an baktığımızda bazı vatandaşlar kendi mahalle muhtarını tanımıyor. Çünkü muhtarların yerel yönetimde fazla işlevinin olmadığı düşüncesi hakim. Ancak bu böyle olmamalı.” sözlerinin altını çizen Fethi Doğan, “Bir mahalle sakini herhangi bir talebi olmasa bile muhtarla irtibat halinde olması gerekir. En azından yaşadığı mahalle hakkında konuşması lazım. Biz bu önyargının sınırlarını aşacağız ve her bireyin talebini düşüncesini önemseyeceğiz. 7’den 70’e herkesin mahallesinin muhtarını tanıyacağından eminim. Ulaşamadığımız kimse, sıkmadık el bırakmayacağız. İletişimimiz kopmayacak şekilde herkesle irtibat halinde olacağız. Daha fazla fedakarlık yaparak bütün mahallelinin yanında olmaya söz veriyorum. Eğer mahallelimiz 31 Martta bu görevi bize layık görürse bu işin üstesinden gelmeye inanıyorum.” şeklinde konuştu.

‘En çok sitemlerle karşılaşıyoruz’ 

Doğan, “Vatandaşları ve esnafları ziyaret ettiğimizde en çok sitem etmelerle karşılaşıyoruz. Daha çok taleplerini iletmek için muhtarlara ulaşamadıklarını söylüyorlar. İnşallah biz bu sıkıntıları da bitireceğiz. Bu göreve gelsek de gelmesek de mahallemiz için gereken ne varsa yapacağız. Seçim çalışmalarımız beklediğimizden çok daha iyi gidiyor. Vatandaşların bize olan inançları, güvenleri bizi günden güne cesaretlendiriyor. Vatandaşlarımızın 31 Martta da bu güvenlerini sandıkta göstereceklerinden şüphemiz yoktur. Biz de buna karşılık gereken hizmetin en iyisini yapacağız. Mahallemizin diğer eksiklerden biri banka ATM’leridir. İnşallah bu konuda da ilgili kurumlardan talebimiz olacaktır. Diğer bir konu ise telefon şebekelerinde ve internet erişiminde sorun yaşıyoruz. Mahalleli olarak tüm eksikliklerimizi tespit ettik. Hem eğitim hem sağlık hem de trafik yönünden etkin çalışmaları ele alacağız. Bunun yanında şebeke, sosyal faaliyetler üzerinde duruyoruz. Yani mahalle sakinlerimizin günlük yaşantısını kolaylaştıracak projeler merkez çalışmalarımız arasına aldık.” dedi.

 ‘Trafik Kazalarına Neden Olan Sorunlar Üzerinde Duracağız’

Fethi Doğan, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Birkaç ay önce mahalleli bir vatandaşımız olan Sinan Çiftçiler trafik açısından yoğun olan cadde üzerinde karşıdan karşıya geçerken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Biz bu konu üzerinde de durarak artık kimsenin bu tür trafik kazası yaşamaması için önlemleri alacağız. Bu yönden hız kesici kasisler ve uyarı sistemleri üzerine çalışmalarımız bulunuyor. Sadece Doğukent Mahallesi değil, Şanlıurfa’nın her ilçesinden, her kırsal kesiminden ve her köşesinden destek vermelerini talep ediyoruz. Vatandaşlarımızın bu desteklerinin karşılığını mutlaka göreceklerine inancımız tamdır. Her bir bireye ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum. Verdiğimiz bu sözlerimizi zamanı gelince mahallelimiz bize hatırlatacak. Biz şu an verdiğimiz sözlerimizin gereğini yapacağız.” 

Muhtar adayı Doğan’ın daha önce de sorunlara kayıtsız kalmadığını vurgulayan mahalle sakini Özcan Kuş, “Ben yıllardır Fethi Doğan’ın mahallemizle ilgili gereken yerlere başvurduğunu ve birçok eksiklileri giderdiğine şahit oldum. Eğer Muhtar adayı Doğan’a bu yetkiyi verirsek bu tür konuların daha hızlı çözüleceğine inanıyoruz.” ifadelerine yer verdi. 

Mahalle sakini Mahmut Öğretmen, “Muhtar adayı Fethi Doğan daha önce de mahallenin eksiklikleri ile kafa yorduğunu bildiğimiz için kendisine destek veriyoruz. Bizim bu bölgede okul eksiğimiz var. Burada oturan herkes zengin değildir. Bu nedenle herkes servis parası veremiyor. Bunun yanı sıra sağlık ocağı ve semt pazarına ihtiyacımız var. Bu konuda ele aldığımızda genç ve dinamik olan Fethi Doğan’ın eksikliklerimizi gidereceğinden eminim.” sözlerinin altını çizdi.

Mahallenin eksikliklerini Doğan’a ilettiklerini söyleyen İbrahim Hamurlu ise “Ben de uzun süredir Doğukent Mahallesi’nde oturuyorum. Mahallemiz her ne kadar güzel olsa da eksikliklerimiz mevcuttur. Yakınımızda okul, sağlık ocağı ve semt pazarının yanında çocuklarımızın top oynayacağı sosyal tesislerimiz de bulunmuyor. Bu tür eksikliklerimizi Muhtar adayı Fethi Doğan’a ilettik ve bu taleplerimizi geri çevirmeyeceğine inancımız tamdır.” dedi.
 

şanlıurfa karaköprü muhtar aday seçim siyaset