Muhtarlardan 'yav' dediğini söyleyen Özşavlı'ya yanıt

TAKİP ET

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, bir muhtara 'lan' diye hitap ettiği yönündeki iddialarla ilgili açıklamasında 'lan' değil, 'yav' dediğini ve olayın bir komplo olduğunu savundu. Kendisine tepki gösteren muhtarları provokatör olmakla suçlayan Özşavlı'ya o muhtarlardan yanıt geldi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı ile Ceylanpınar merkez mahalle muhtarları arasında çıkan ‘lan’ tartışması sürüyor. İddiaya göre Ceylanpınar’daki programa geciktiği için Özşavlı’yı telefonla arayan Mevlana Mahalle Muhtarı Ahmet Akkurt, “Sen kimsin beni arıyorsun lan” şeklinde bir yanıt aldı. Bu sırada ahize açık olduğu için Özşavlı’nın kullandığı öne sürülen ‘lan’ kelimesini yanındaki muhtarların da duyduğu iddia edildi. Özşavlı ve muhtarlarla arasında AK Parti İlçe Başkanlığındaki toplantıda ‘lan’ kelimesinden dolayı tartışma çıktı. Tartışmanın ardından merkez mahalle muhtarları toplantıyı terk etti.

Kendisini arayan muhtara 'sen kimsin lan' diyen vekil Özşavlı'ya tepki

Özşavlı ‘plan’ diyerek kendini savundu

Özşavlı’ya, kendisini arayarak “neredesiniz sayın vekilim” diyen muhtara ‘lan’ dediği iddiasıyla muhtarların yanı sıra muhalefet partilerinden de tepki geldi. Tepkilerin ardından açıklama yapan Özşavlı, ‘lan’ değil ‘yav’ dediğini açıkladı. Muhtarları provokatör olmakla suçlayan Özşavlı, kendisini “İlgili kişilerin iftirada bulundukları ve önceden kurgulanmış bir plan içerisinde oldukları apaçık ortadadır” sözleriyle savundu.

Tepki çeken Özşavlı: 'Lan' değil 'yav' dedim

Muhtarlardan Özşavlı’ya yanıt geldi

Özşavlı’nın kendisine ‘iftira’ attıklarını savunduğu muhtarlardan yanıt geldi. Ceylanpınar merkez mahalle muhtarlarının ortak açıklamasında “Dün milletvekili ile yaşanan haklı tepki hepinizin malumudur. Lakin sayın vekil biz Ceylanpınar halkının temsilcilerini iftiracılıkla,  para almakla ve komplo kurmakla suçlamaktadır. Bu suçlama ve iftiraları reddediyor, kendisine iade ediyoruz” denildi.

“Bin kere müjde reklamı yaptınız”

“Muhtar arkadaşımıza yapılan muamele ne bir vekile ne de insan onuruna yakışacak bir muameledir, kabul etmiyoruz” ifadelerine yer verilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Sayın Vekil; eğer bir muhtar arkadaşımız kendi menfaati için kapını çaldıysa, eğer bir muhtar arkadaşımız kendi oğlu için bir şey istediyse, eğer para karşılığı bir şey yaptırmak istediyse ve onunla herhangi bir komplonun bir parçası olduysa buyursun bize söylesin. Yoksa bize attığı o iftirayı silsin. Sayın vekil müjdelerden bahsetti Allah aşkına seçildiğiniz günden beri bin kere müjde reklamı yaptınız ama kaç tanesini yaptınız?”