Musk'un YouTube Benzeri TV girişimi

TAKİP ET

TechNewsWorld'ün görüştüğü uzmanlara göre, Elon Musk tarafından duyurulan yeni bir video girişimi köklü yerleşik şirketlerin bazı güçlü zorluklarıyla karşı karşıya kalacak.

TechNewsWorld'ün görüştüğü uzmanlara göre, Elon Musk tarafından duyurulan yeni bir video girişimi köklü yerleşik şirketlerin bazı güçlü zorluklarıyla karşı karşıya kalacak.

Geçtiğimiz hafta, sosyal medyanın bête noire'ının, X (eski adıyla Twitter) kullanıcılarına uzun biçimli videolar yayınlamak için bir uygulama hazırladığına dair raporlar ortaya çıkmaya başladı. Musk, DogeDesigner hesabı aracılığıyla X'te şunları söyledi: "Yakında favori X uzun biçimli videolarınızı doğrudan SmartTV'lerinizde izleyebilirsiniz."

Yaklaşan hizmet, Samsung TV'lerde ve Amazon'un Fire TV platformunda başlatılacak ve uzun biçimli içeriği daha büyük bir ekranda (SamMobile) izlemeyi daha kolay ve daha rahat hale getirmek için tasarlanmış YouTube benzeri uzun biçimli bir video akış hizmeti olacak . .

Musk, X'in ileriye dönük olarak "önce video" platformu olacağını söyledi ve Engadget'e göre bu gelişme, bunun genellikle akışlarda bulunan küçük içerik kutularının ötesinde daha büyük bir ekrana dönüşeceğini gösteriyor. göre bu gelişme, bunun genellikle akışlarda bulunan küçük içerik kutularının ötesinde daha büyük bir ekrana dönüşeceğini gösteriyor .

Uzmanlar, Musk'un duyurusunun yaygaradan öte bir şey olduğunu söyledi. “Bunu deneyeceği ihtimali yüksek. Enderle Grubu başkanı ve baş analisti Rob Enderle, Twitter'ı nasıl yanlış yönettiği göz önüne alındığında, bunu doğru yapması ihtimalinin son derece düşük olduğunu belirtti. Bend, Ore'da bir danışmanlık hizmetleri şirketi

TechNewsWorld'e "Bu onun uzmanlık gösterdiği bir alan değil" dedi.

Zorlu Hırs ve Zorlu Rekabet

Musk'ın Tesla ve SpaceX gibi girişimlerle endüstrileri altüst etme konusundaki geçmişi onun cesur inovasyon kapasitesini gösteriyor. SmartTech Research'ün başkanı ve baş analisti Mark N. Vena, yayın pazarının son derece rekabetçi olduğunu ve YouTube gibi köklü oyuncuların hakim olduğunu ekledi. San Jose, California'daki

TechNewsWorld'e şunları söyledi: "Başarı, Musk'ın benzersiz özellikler, ilgi çekici içerik sunma ve Samsung TV'lerle kusursuz entegrasyon sağlamanın yanı sıra kullanıcıların gizlilik ve veri güvenliği konusundaki endişelerini giderme becerisine bağlı olacaktır."
"Vizyonu ve hırsı müthiş olsa da, Samsung akıllı TV'lerde YouTube'a güvenilir bir alternatif oluşturma yolculuğu engellerle dolu, başarıyı belirsiz kılıyor ama imkansız değil" dedi.

Blacksburg, Virginia'daki Virginia Tech Üniversitesi'nde multimedya gazeteciliği alanında doçent olan Mike Horning , Musk'un duyurusuna pek şaşırmadı. TechNewsWorld'e şunları söyledi: "Linda Yaccarino'yu X'in CEO'su olarak işe aldığında bu yönde ilerleyeceğini hissettim." Yaccarino, reklam endüstrisiyle derin bağları olan NBCUniversal'in eski bir yöneticisidir.

Ancak Chicago'daki Morningstar Araştırma Hizmetleri'nde kıdemli hisse senedi analisti olan Matthew Dolgin , Musk'un tweet'ine şüpheyle yaklaştı. TechNewsWorld'e şunları söyledi: "Geçmişine ve X'te bildirilen zorluklara dayanarak, bunun meyvesini vermesini beklemenin henüz erken olduğunu söyleyebilirim."

Dolgin, Musk'un sunduklarına tüketicilerden veya içerik sağlayıcılardan bir talep görmüyor. “Tüketici açısından bakıldığında böyle bir şey göremiyoruz. YouTube ücretsizdir, kullanımı kolaydır ve geniş çapta erişilebilirdir" dedi.

"İçerik sağlayıcılar açısından bakıldığında, Google ve YouTube'un ağ etkilerinden büyük ölçüde faydalandıklarını düşünüyoruz, dolayısıyla onların da alternatif bir platform aramasını beklemiyoruz."

"Bu yöndeki herhangi bir talebin, içerik sağlayıcılar için maddi olarak daha fazla gelir beklentisiyle yönlendirilmesi gerekir" diye ekledi.

Daha İyi Hikaye Anlatma Platformu mu?

Enderle, Musk'ın şu anda sattığı ürünlere yönelik herhangi bir talebin görünmediğini kabul etti. "Talebin oluşması gerekiyor ve Musk pazarlamaya gerçekten inanmıyor, bu yüzden bu talebi yaratmak için Twitter'ı kullanmaya çalışacak" dedi. "Bu kadar çok insanın Twitter'ı bıraktığı göz önüne alındığında, sonunun iyi olacağını düşünmüyorum."

Ancak Vena, Musk için bir pazar açılışı görüyor. "Yayın akışı giderek daha popüler hale geldikçe, kullanıcılar YouTube'un sunduklarının ötesinde çeşitli içerik seçenekleri arıyor" diye açıkladı. "Rekabetçi bir hizmet, niş ilgi alanlarına hitap edebilir, özel içerik sağlayabilir veya daha özel bir izleme deneyimi sunabilir."

YouTube'da veri gizliliği ve içerik denetimiyle ilgili endişelerin, kullanıcı kontrolüne ve güvenliğine öncelik veren alternatiflere olan ilgiyi de artırdığını ekledi.

"Ayrıca," diye devam etti, "akıllı TV'lerin çoğalması, yeni yayın platformlarının ev eğlence sistemlerine sorunsuz bir şekilde entegre olması için olgun bir pazar yarattı."
"Genel olarak, TV alanında bir YouTube rakibine olan talep, hem yenilik arzusunu hem de kullanıcıların tercihleri ve değerlerine daha iyi uyum sağlayan alternatifler arayışını yansıtıyor" dedi.

Yazar, aktör, hikaye koçu, film yapımcısı ve Edmonton, Alberta, Kanada'daki Brimstone Pictures'ın kurucu ortağı Neil Chase, Musk alternatifinin içerik yaratıcılarına daha fazla özgürlük sunabileceğini savundu .

TechNewsWorld'e şunları söyledi: "Akış hizmetlerindeki tüm içerik, hikaye anlatımının ve bilgilendirici içeriğin kalitesinin genel olarak zayıflayacağı bir dereceye kadar seçilmiştir." “İnsanların söylemesine izin verilen bazı şeyler vardır ve verilmeyen bazı şeyler vardır. Bu bir gerçek."

Chase, "Musk'un masaya getirdiği ve diğerlerinin yapmadığı tek şey, hikaye anlatıcılarının ve içerik yaratıcılarının yaratıcılıklarını ve düşüncelerini daha az düzenlenmiş bir alanda ifade edebilecekleri bir platform olmasıdır" dedi. "Bu, hem içerik oluşturucuların hem de izleyicilerin belirli bir yüzdesi için çekici."

Evrensel Uygulamaya Doğru Bakış

Musk ayrıca YouTube'un pazardaki yeni girişimlerle rekabet edemeyecek kadar zayıf bir şekilde yayıldığına da inanıyor olabilir. New York City'deki bir tüketici teknolojisi danışmanlık firması olan Reticle Research'ün baş analisti Ross Rubin, "YouTube genişliyor ve TikTok ve Reels'ı alt etmeye çalışıyor" dedi .

TechNewsWorld'e şöyle konuştu: "Belki de Musk bunun bir fırsat olduğunu, YouTube'un kısa biçimli video peşinde gözünü çevirdiğini ve daha önemli veya beyinsel içerik türleri yapmak isteyen içerik sağlayıcılara hitap etme fırsatının bulunduğunu düşünüyor." 

Ancak Rubin, Musk için önemli zorluklardan birinin, X'in üyelik büyümesi ve reklamveren büyümesi açısından ivme kazanmak yerine kaybediyor gibi görünmesi olduğunu belirtti.

Bu, Edison Research tarafından bu ayın başlarında yayınlanan bir raporda açıkça görülüyor. Araştırma, 2022 ve 2023 yıllarında ABD'deki toplam nüfusun %27'sinin Twitter kullandığını bildirdi. 2024 yılında ABD'deki toplam nüfusun %19'u X kullanıyor, bu %30'luk bir düşüş.

Musk'un TV'ye geçişi, X'i kullanıcıların tüm çevrimiçi ihtiyaçlarını karşılamak için gidebilecekleri bir yer olan evrensel bir uygulama haline getirme hedefinin bir parçası gibi görünüyor.

Rubin, "Mühendislik ekibinin onun yapmak istediği her şeyi yapabileceğinden eminim" dedi. “Soru işlevsellik değil. Bu, WeChat'in Çin'de olduğu gibi X'i birden fazla işlev için başvurulacak hizmet haline getiriyor."

"Bu zor bir emir" diye devam etti. "ABD'de, WeChat'in ön plana çıktığı dönemde Çin'de olmayan türden yerleşik şirketlerimiz var."

"Bütün bileşenleri yerine koyabilirsiniz ama insanları platforma nasıl çekeceksiniz?" O sordu. "İnsanları bu entegre hizmet teklifine nasıl yönlendirirsiniz?"