Musk, Yapay Zeka Böceği tarafından ısırılmış görünüyor

TAKİP ET

Elon Musk'ın, son haftalarda OpenAI'nin ChatGPT'sine bir alternatif geliştirmek için bir araştırma laboratuvarı kurmak amacıyla yapay zeka araştırmacılarına yaklaştığı bildiriliyor.

BİLİM VE TEKNOLOJİ - Elon Musk'ın, son haftalarda OpenAI'nin ChatGPT'sine bir alternatif geliştirmek için bir araştırma laboratuvarı kurmak amacıyla yapay zeka araştırmacılarına yaklaştığı bildiriliyor.

The Information'da yer alan bir habere göre bu hareket, Musk'ın OpenAI'nin kullanıcıları rahatsız edebilecek metinler üretmesini önlemek için ChatGPT'ye dahil ettiği güvenlik önlemlerinden duyduğu memnuniyetsizliğinden kaynaklanıyor.

Musk ve bazı muhafazakar yorumcular, OpenAI'yi ChatGPT'yi "uyandırmak" için eğitmekle de suçladılar.

Ocak ayında National Review için yazan Nate Hochman, ChatGPT'de yerleşik bir ideolojik önyargı bulduğunu açıkladı.

"Bunun baştan beri ChatGPT'nin bir özelliği olup olmadığı veya algoritmada yakın zamanda yapılan bir reform olup olmadığı net değil, ancak son yıllarda teknoloji platformlarında gördüğümüz ve genellikle daha fazlasına yönelen 'yanlış bilgi' üzerindeki baskıların işe yaradığı görülüyor. ilerici ortodoksluğa karşı çıkan bakış açılarını bastırmaya veya susturmaya yönelik küstahça çabalar - artık ChatGPT'nin bir özelliğidir," diye yazdı.

Tartışmadan Kaçınmak

Bununla birlikte, bir Washington D.C. düşünce kuruluşu olan Cato Enstitüsü'nde politika analisti olan Will Duffield, bazılarına göre ideolojik bir önyargı gibi görünen şeyin aslında tartışmayı önleme girişimi olduğunu söylüyor.

Duffield, TechNewsWorld'e "Woke yanlış çerçeveleme," dedi.

"OpenAI'nin sohbet robotu ve DALL-E de tartışmalı konulardan kaçınmak için ayarlandı" diye devam etti. "Bu, uyanmak üzere ayarlandıkları anlamına gelmez. Tartışmadan kaçınarak, toplumun bir bütün olarak tartışmalı kabul ettiği şeyi yansıtırlar.”

Örneğin, ChatGPT'den Biden hakkında ve Trump hakkında bir şiir yazmasını isterseniz, şiiri Biden hakkında yazacağını ancak Trump hakkında yazmayacağını açıkladı.

"Bunun nedeni, OpenAI'deki birinin modeli Trump'tan kaçınmak için ayarlaması değil, Trump'ın tartışmalı bir figür olması" dedi. "Son 10 yılda Biden ve Trump hakkında yazılan her şeyi okursanız, Trump'ın daha tartışmalı olduğu izlenimiyle uzaklaşacaksınız."

Musk Şeffaflık Sağlayabilir

Bir haber, yorum ve analiz sitesi olan Near Media'nın kurucu ortağı Greg Sterling de uyandırılan eleştirileri yersiz buldu.

Sterling, TechNewsWorld'e "OpenAI ve Microsoft, ChatGPT'nin hem sorumlu hem de pragmatik olan nefret dolu veya ırkçı içerik üretmesini engellemeye çalışıyor" dedi.

"Nefret dolu AI konuşması veya dezenformasyonla ilişkilendirilen herhangi bir marka, kamuoyunda lekelenecektir."

Ancak San Jose, California'daki SmartTech Research'ün başkanı ve baş analisti Mark N. Vena, medyada OpenAI teknolojisindeki bariz uyanıklık hakkında çok sayıda örneğin bildirildiğini savundu.

TechNewsWorld'e konuşan Vena, "Adil olmak gerekirse, OpenAI hala bir test aşamasında ve iddia edilen uyanıklığıyla ilgili bazı olumsuz piyasa geri bildirimleri göz önüne alındığında, OpenAI'nin onu zaman içinde geri çevireceğinden şüpheleniyorum" dedi.

Musk'ın AI manzarasının bir parçası olması halinde, bunun teknoloji için iyi bir şey olabileceğini de sözlerine ekledi.

"Twitter'a getirdiği yönetim yaklaşımı göz önüne alındığında - beğenseniz de beğenmeseniz de - şeffaflığa odaklanması iyi bir şey olabilir" dedi.

"Twitter'ın kendi ChatGPT uygulamasıyla kullanabileceği algoritmalar konusunda son derece şeffaf olmaya odaklanmasını beklerdim ve onun güçlü bir davranış kurallarını desteklediğini görebilirsiniz" diye devam etti.

Vena, "Bir ChatGPT oyununa getirebileceği değişiklikler konusunda açık fikirli olmamız gerektiğini düşünüyorum," diye ekledi.

Trafik Mıknatısı

New York'ta bir tüketici teknolojisi danışmanlık firması olan Reticle Research'ün baş analisti Ross Rubin, Musk'ın AI sohbet işine girdiği raporunun Twitter'a fayda sağlayabileceğini gözlemledi.

"ChatGPT inanılmaz bir trafik mıknatısı haline geldi ve Twitter gibi dikkat oyununda olduğunuzda bunu göz ardı etmek imkansız. Buna cevap vermelisiniz, ”dedi TechNewsWorld'e.

"Yapay zeka, kullanıcılara her gün Twitter'da dolaşan inanılmaz miktarda veri ve perspektifi araştırmaları için bir yol da verebilir" diye devam etti.

Rubin, "Twitter'da takip etmek istediğiniz şeylere ayak uydurmak her zaman zor olmuştur çünkü çok fazla gürültü var" diye ekledi. "AI bu alanda yardımcı olabilir."

Bir Musk yapay zekası, Twitter ile olan ilişkisinden de yararlanabilir. Duffield, "Yapay zekayı eğitmek için ilginç bir bilgi topluluğu olabilecek Twitter verilerine sahip," dedi.

"Musk, AI ürününü gerçekten farklılaştırmak istiyorsa, kullanıcıların kendi makinelerinde çalıştırabilecekleri ve kendi ağırlıklarını ve eğilimlerini ayarlayabilecekleri bir model kullanmalı" diye ekledi. "Bu tür bir özgürlük, nihayetinde AI alanında en önemli olacak."

Bing AI, Windows 11'e Geliyor

Kaliforniya, Foster City'de bulunan bir teknoloji pazar araştırması ve danışmanlık firması olan Technalysis Research'ün kurucusu ve baş analisti Bob O'Donnell, birçok şirketin ChatGPT gibi büyük dil modelleri geliştireceğini tahmin etti.

TechNewsWorld'e "Geliştirmeleri inanılmaz derecede pahalı olduğu için, bu tür çabaları finanse etmek için Musk kadar parası olan birine ihtiyacınız var" dedi.

Musk'ın yaptığı herhangi bir şeyin büyük bir fark yaratıp yaratmayacağını bilmiyorum" diye ekledi. "Bildiğim bir şey var ki, bunu birkaç farklı bakış açısıyla deneyen birkaç şirket göreceğiz. Nihayetinde, insanların faydalı bulduğu şeylere inecek.”

Musk, AI sohbet alanına girmeye hazırlanırken Microsoft, ürünlerinde teknolojinin kullanımını genişletmeye devam ediyor. Salı günü, Windows 11'in en son sürümünün yapay zeka destekli Bing'i doğrudan görev çubuğuna dahil edeceğini duyurdu.
"Arama kutusu, her ay yarım milyardan fazla kullanıcıyla Windows'ta en yaygın kullanılan özelliklerden biridir ve şimdi yazılabilir Windows arama kutusu ve bu deneyimin önünde ve merkezinde yer alan yeni yapay zeka destekli Bing ile güçleneceksiniz. Microsoft'un Baş Ürün Sorumlusu Panos Panay, bir şirket blogunda, aradığınız yanıtları her zamankinden daha hızlı bulmak için" diye yazdı.

Microsoft'un yapay zeka tabanlı ürünleri agresif bir şekilde piyasaya sürmesinde birkaç aksaklık yaşandı, ancak yavaşlamak bir seçenek gibi görünmüyor.

Stamford, Conn merkezli bir araştırma ve danışmanlık şirketi olan Gartner'da başkan yardımcısı ve analist olan Jason Wong, "Gerilemeler olacak, ancak asıl mesele Microsoft'un anında uyum sağlama ve yeni korkuluklar ve daha iyi eğitimle güncelleme yapma becerisiyle ilgili" diyor. , TechNewsWorld'e söyledi.

"Üretken yapay zeka ile kazanılacak o kadar çok potansiyel var ki, bu noktada pazara geç kalmaktansa erken olmak riske değer" dedi.

 

(Technewsworld)

vena elon musk chatgpt bitexen teknoloji teknoloji sterling Near Media yapay zeka