Mustafa hocanın kızları grubunu şampiyon bitirdi 

TAKİP ET

Deprem felaketinde hayatını kaybeden Şanlıurfa futbolunun değerli hocalarından Mustafa Abak'ın kurduğu kadın futbol takımı Kadınlar 3. liginde grubunu lider tamamlarken, Mustafa Hocanın kızları şampiyonluğu merhum hocalarına armağan ettiler.

ŞANLIURFA- 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinde Şanlıurfa futbolunun değerli antrenörlerinden Mustafa Abak ve eşi enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti. Mustafa Abak'ın Şanlıurfa'da kızların sporla hayata tutunması için kurduğu kadın futbol takımı hocalarının anısını yaşatmak çıktığı için mücadelesini sürdürüyor.

Mustafa Hoca'nın vefatının ardından takımı sahiplenen ve varlığını sürdürmesi için mücadele eden Antrenör Ayşe Bağmancı ile lige başlayan Şanlıurfa Gençlik ve Spor Kulübü, Kadınlar 3. liginde mücadele ettikleri 17. grubu namağlup lider tamamlayarak 2. lig yolunda play offlara katılma hakkı kazandılar.

Grupta Silvanspor, Viranşehir Gençliği SK ve Makamspor ile mücadele eden Şanlıurfa Gençlik Spor Kadın Futbol Kulübü, 6 maçta 5 galibiyet ve bir beraberlikle 18 puan topladı. Grubunu lider tamamlayan Mustafa Abak Hocanın kızları TFF Kadınlar 2. ligi için diger gruplardan çıkan takımlarla play off maçlarına çıkacak. Önceki gün oynanan Viranşehir Gençliği FK maçında rakibini 6-1 mağlup eden Gençlik Spor kızları hocalarının kabrini ziyaret ederek grup şampiyonluğunu hocalarına hediye ettiler.

Mustafa Abak'ın yardımcısı olan ve Abak'ın vefatının ardından onun hatırasını yaşatmak için takımı sahiplenen Antrenör Ayşe Bağmancı, kızların özverili mücadelesi sonucundan grubu namağlup lider bitirdiklerini dile getirdi.

Antrenör Ayşe Bağmancı, "Mustafa Hocamız bu şehirde birçok gencin spora başlamasına ve futbolcu olmasına vesile oldu. Buradaki kızların da sporla tanışmasını sağlamak için kadın futbol takımı kurdu ve buradan çıkan birçok kızımız milli takımlarda, süper ligde forma giydi. 

Deprem felaketinde onun vefatı bizi derinden üzdü, cok etkiledi ancak biz kızlarla onun hatırasını yaşatmak istedik. Onun kurduğu ve yıllarca emek harcadığı bu takımın varlığını sürdürmek, başarılar kazanmasını sağlamak için çalışmalara başladık. Bunun ilk meyvesi olarak 3. Ligde grubumuzu namağlup lider tamamladık ve play off oynama hakkı kazandık. İnşallah oradan da güzel sonuçlar alıp takımımızı üst liglere çıkarmak için mücadele edeceğiz. Mustafa hocamızın takımı inşallah hem genç kızlara umut olmaya hem de başarılı olmaya devam edecektir. Onun adını, anısını yaşatmak için onun kızları olarak daha çok çalışacağız" diye konuştu.

Şanlıurfa Gençlik ve Spor Kadın Futbol Kulübü 2. lige yükselme play off maçlarını TFF tarafından açıklanacak olan bir şehirde Mayıs ayında oynayacak.
 

şanlıurfa spor deprem Şanlıurfa Gençlik ve Spor Kadın Futbol Kulübü Mustafa Abak Antrenör