Niyazi Yanmaz: DEDAŞ'ın keyfi istedi mi de elektrikler gider

TAKİP ET

Saadet Partisi (SP) Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, düzenlediği basın toplantısında kent ve ülke gündemini değerlendirdi.

Saadet Partisi (SP) Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, düzenlediği basın toplantısında kent ve ülke gündemini değerlendirdi. Kent merkezi ve ilçelerde etkili olan dolu ve şiddetli fırtınadan olumsuz etkilenen çiftçinin durumuna dikkat çeken Başkan Yanmaz, “Geçen gün bir yağmur yaşandı. Çiftçilerimizin fıstıkları ekinleri zarar gördü.  Bu kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. İnşallah devletimiz bu kardeşlerimizin özellikle bu ekonomik krizde yaralarını sarar” dedi.

Kentte yaşanan elektrik sorununa dikkat çeken Başkan Yanmaz, şunları söyledi:

“Şanlıurfa, Türkiye'nin 8 büyük şehri… Maalesef sıcak olur elektrikler gider, soğuk olur elektrikler gider, DEDAŞ'ın keyfi istedi mi yine elektrikler gidiyor, dolayısıyla o gün de bir fırtınada bir yağmurda maalesef elektrikler gitti. Elektriklerin gitmesi doğaldır. Kabloların yer altına döşenseydi mutlaka gitmezdi. Ama gerekli bakım onarım tadilat yapılmadığı için elektrikler gitti. Fakat elektrikler gittikten sonra 12 saat geçti ve hala gelmedi. Bu Şanlıurfa’ya yapılmış büyük bir ayıptır." dedi.

Tarım ihmal edildi

Tarım ürünlerinin fiyatlarının daha da yükseleceğini ve bunun ülke için büyük bir sorun olduğunu belirten Başkan Yanmaz, “Bugün Buğday Pazarı esnafımızla bir araya geldik. Hasat dönemi geldi. İnşallah bereketi hasatlar olur. Geçen yıl arpa hasadında arpanın kilosu 1800 liraydı bugün arpa hasadına yaklaşıyoruz kilosu 5800 TL oldu. Yani ortalama %300 üzerinde artış var. Yine geçen sene buğday pazara 2450 liraydı bugün 7000 lira ama tüccarların çoğu buğdayın gelecekte 10 liraya dayanacağını öngörüyor" diye konuştu.

Beceriksiz ve liyakatsiz yönetim

Türkiye'nin kendi kendine yeten bir ülke olmaktan çıktığını söyleyen Yanmaz, "Türkiye daha önce kendi kendine yeten bir ülkeydi. Ama bu son senelerde biz sanayiye geçeceğiz diye tarım ihmal edildi. Tarım ihmal edilince ne sanayileştik yine de kendi kendine üreten ve yeten bir ülke olabildik. Rusya’da Ukrayna’da savaş oluyor biz buğday ve Ayçiçek yağı gelmeyecek diye endişe ediyor. Hani biz tarım ülkesiydik?. Böyle beceriksiz ve liyakatsiz bir yönetim olabilir mi?. Geçmişte tarım ürünleri ihraç eden ülke bugün ithal bile edemiyor” şeklinde konuştu.