Nuri Yeşilçayır: Ağır hasarlı binalar tehlike arz ediyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın  Karaköprü ilçesinde ağır hasarlı binaların tehlike yarattığına dikkat çeken Nuri Yeşilçayır, 'Binaların etrafında herhangi bir güvenlik önlemi alınmadığı için insanların hayatını tehlikeye atıyor' dedi.

HABER MERKEZİ: ÖZEL HABER

Şanlıurfa’nın  Karaköprü ilçesinde ağır hasarlı binaların tehlike yarattığına dikkat çeken Nuri Yeşilçayır, “Binaların etrafında herhangi bir güvenlik önlemi alınmadığı için insanların hayatını tehlikeye atıyor” dedi.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden doğrudan etkilenen Şanlıurfa'da ağır hasarlı olarak depremi atlatan binalar tehlike saçıyor.

Kolonları patlayan binalarda oluşan yıkılma riskine bir de uyuşturucu madde bağımlıları ve hırsızlar eklenince vatandaş ve esnaf tedirginlik içerisinde kaldı. Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi 4005. sokakta bulunan 10 bloklu Ülgen Kooperatifi içerisinde yer alan 6 bina ağır hasar aldı.

Ağır hasar aldığından dolayı boşaltılan binalardan bazıları zor ayakta duruyor. Söz konusu binalar vatandaş ve esnafın korkulu rüyası haline geldi. Binaların durumuna ilişkin konuşan esnaf Nuri Yeşilçayır, binaların mahalle için büyük bir risk yarattığına dikkat çekti.

Ağır hasarlı binadan kopan beton parçası vatandaşın kafasına düştü

Bunların kolonlarının patladığını ve ayakta durmakta zorlandığını söyleyen Nuri Yeşilçayır, "Ülgen Kooperatifinde esnafım. Burada 10 blok var. Bu 10 blokun 7’si çürük çıktı. Gördüğünüz gibi kaderine terk edilmiş vaziyette. Tamamıyla pislik yuvasına döndü. Buna yetkililerin bir an önce el atması gerekiyor. Birinci yani ön bloktakiler ciddi tehlike arz ediyor. Hemen Hemen kendi başına yıkılabilecek kadar tehlike var. Yetkililerin acilen buna el atması gerekiyor. Buraya balicilerin ve hırsızların girdiğini sosyal medya üzerinden sürekli gündeme getirdik." dedi.

"Biz artık kendi işyerimizden korkar duruma geldik. Bize zarar vereceklerinden korkuyoruz." diyen Yeşilçayır,  "Şehir merkezinde böyle binaların olması akıllara zarardır. Her gün yüzlerce insanın geçtiği alandır burası. Çünkü şehir merkezinde daha önce kendi başına yıkılan hatta 1 vatandaşın da ölümüne sebep olmuştu. Böyle bir vahim durumun olmaması için yetkililerin duruma el atması gerekiyor” diye konuştu.

nuri yesilcayir agir hasar li binalar deprem