Nvidia, Robotik Geliştirme Platformunu yükseltiyor

TAKİP ET

Nvidia, Salı günü Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES), Isaac Sim robotik simülasyon aracında önemli güncellemeler duyurdu.

BİLİM VE TEKNOLOJI -  Nvidia, Salı günü Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES), Isaac Sim robotik simülasyon aracında önemli güncellemeler duyurdu.

Isaac SDK, simülasyon, navigasyon ve manipülasyon içeren ilk açık kaynaklı robotik yapay zeka geliştirme platformudur. Geliştirme ortakları, çeşitli çalışma koşullarında gerçekçi ortamlarda sanal robotlar oluşturmak ve test etmek için yazılım aracını kullanır. Artık buluttan erişilebilen Isaac Sim, metaverse uygulamaları oluşturmak ve yönetmek için bir platform olan Nvidia Omniverse üzerine kurulmuştur.

Akıllı robotlara olan talep, tedarik zinciri zorluklarını ve iş gücü eksikliklerini gidermek için daha fazla endüstri otomasyonu benimsedikçe artıyor. ABI Research'e göre endüstriyel ve ticari robotların kurulu tabanı, 2020'de 3,1 milyondan 2030'da 20 milyona çıkarak 6,4 kattan fazla büyüyecek.

Nvidia'nın robotik geliştirici topluluğunun ürün pazarlama müdürü Gerard Andrews'e göre, bu yeni AI tabanlı robotları geliştirmek, doğrulamak ve devreye almak, onları gerçekçi senaryolara yerleştiren simülasyon teknolojisi gerektiriyor.

Isaac Sim, robot uzmanlarının kendi seçtikleri robot modelini içe aktarmalarına ve bir robotun fiziksel tasarımını doğrulamak için gerçekçi ortamlar oluşturmasına ve performansı sağlamak için yazılım yığınını tam olarak kullanmasına olanak tanır.

Kullanıcılar, robotun algı sistemlerinde kullanılan yapay zeka modellerini eğitmek için simülasyon sırasında sentetik veri kümeleri oluşturabilir. Araştırmacılar, robotun kontrol yığınındaki modelleri eğitmek için takviyeli öğrenme API'sinden yararlanabilir.

En son sürüm, üretim ve lojistik robotik kullanım durumları için performansı ve işlevselliği geliştirmeye odaklanır. Yazılım artık simülasyon ortamlarına insanların ve karmaşık konveyör sistemlerinin eklenmesini destekliyor ve simülasyona kadar geçen süreyi azaltmak için daha fazla varlık ve popüler robot önceden entegre edildi.

Yayında Öne Çıkanlar

Robotik İşletim Sistemi (ROS) geliştiricileri, ROS 2 Humble ve Windows için destek kazanıyor. Robot bilimi araştırmacıları, pekiştirmeli öğrenmeyi, işbirliğine dayalı robot programlamayı ve robot öğrenimini ilerletmeyi amaçlayan çok sayıda yeni yetenek elde ediyor.

Sistem iyileştirmeleri, işbirlikçi robotlar (cobot'lar) veya otonom mobil robotlar (AMR'ler) ile birlikte çalışan insanların ihtiyaçlarına odaklanıyor. Isaac Sim'in yeni insan simülasyon yetenekleri, simülasyonlara insan benzeri ortak davranışlar ekler.

Örneğin, geliştiriciler artık paketleri istifleme veya arabaları itme gibi yaygın davranışları yürütmekle görevli bir depo veya üretim tesisinin simülasyonlarına insan karakterleri ekleyebilir. En yaygın davranışların çoğu zaten bir komut kullanılarak desteklenmektedir.

Simüle edilmiş bir dünyada gözlemlenen sonuçlar ile gerçek dünyada görülen sonuçlar arasındaki farkı en aza indirmek için fiziksel olarak doğru sensör modelleri gereklidir.

Nvidia'nın RTX teknolojisi, Isaac Sim'in sensörlerden gerçek zamanlı olarak fiziksel olarak doğru verileri işlemesini sağlar. RTX simüle edilmiş bir Lidar (ışık algılama ve menzil belirleme) söz konusu olduğunda, çeşitli aydınlatma koşullarında veya yansıtıcı malzemelere yanıt olarak daha hızlı ve hassas sensör verileriyle ışın izleme.

 

Robotik Araştırmacılar için Daha Fazla Araç

Isaac Sim ayrıca, fiziksel olarak doğru simüle edilmiş ortamlar oluşturmak için kritik olan çok sayıda yeni simülasyona hazır 3B varlık sağlar. Nvidia'ya göre, depo parçalarından popüler robotlara kadar her şey kullanıma hazır hale geliyor, böylece geliştiriciler ve kullanıcılar hızlı bir şekilde inşa etmeye başlayabiliyor.

Üç yeni yetenek, robot bilimi araştırmacıları için araç setini destekliyor:

Isaac Gym'deki gelişmeler öğrenmeyi pekiştiriyor.

Isaac Cortex, işbirliğine dayalı robot programlamayı geliştirir.

Yeni bir araç olan Isaac Orbit, robot öğrenimi ve hareket planlaması için simülasyon çalışma ortamları ve kıyaslamalar sağlar.

Genişletilmiş Robotik Kullanımı Devam Ediyor.

Nvidia'ya göre, robot ekosistemi halihazırda lojistik ve imalattan perakende satış, enerji, sürdürülebilir tarım ve daha fazlasına kadar birçok sektörü kapsıyor. Isaac robotik platformu, robotik ekosisteme gelişmiş yapay zeka ve simülasyon yazılımının yanı sıra hızlandırılmış bilgi işlem yetenekleri sağlar.

Bir milyondan fazla geliştirici ve binden fazla şirket bunun bir veya birçok bölümüne güveniyor.

Robotik işlemlerin bir örneklemesi şunları içerir:

Telexistence, Japonya'daki 300 markette içecek stoklama robotları kullanıyor.

Almanya'nın ulusal demiryolu şirketi Deutsche Bahn, güvenliği artırmak için yapay zeka modellerini gerçek dünyada nadiren meydana gelen kritik ancak beklenmedik viraj durumlarını (örneğin bagajın tren rayına düşmesi gibi) ele alacak şekilde eğitiyor.

Sarcos Robotics, yenilenebilir enerji kurulumlarında güneş panellerini alıp yerleştirmek için robotlar geliştiriyor.

Festo, cobot'lar için programlamayı basitleştirmek ve simüle edilmiş becerileri fiziksel robotlara aktarmak için Isaac Cortex'i kullanıyor.

Fraunhofer, Isaac Sim'in fiziksel olarak doğru ve aslına uygun görselleştirme özelliklerini kullanarak gelişmiş AMR'ler geliştiriyor.

Flexiv, AI modellerini eğitmek için sentetik veri üretimi için Isaac Replicator kullanıyor.
 

Telexistence Festo Fraunhofer Flexiv Nvidia