Öğrenci velileri tepki göstermişti! Okulun o sorunu giderildi

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yaşanan eğitim sorunları neredeyse bütün okullarda kendini hissettirmeye devam ediyor. Eğitim sıralaması olarak Türkiye'nin en sonlarında yer alan Şanlıurfa'da okullarda eğitimdeki başarısızlığın yanında güvenli olmayan ortam da tepki topluyor.

Şanlıurfa'da yaşanan eğitim sorunları neredeyse bütün okullarda kendini hissettirmeye devam ediyor. Eğitim sıralaması olarak Türkiye'nin en sonlarında yer alan Şanlıurfa'da okullarda eğitimdeki başarısızlığın yanında güvenli olmayan ortam da tepki topluyor. Okullar önlerinde yeterince güvenlik olmamasının yanı sıra özellikle çok katlı binası olan okullarda pencere korkuluklarının olmaması öğrencilerin ölüm tehlikesi geçirmesine neden oluyor.

Öğrenci velilerinden Urfa Barosuna kafe tepkisi

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Paşabağı Mahallesi sınırlarında yer alan Hatice Gelener İlkokulu da pencerelerinde demir korkuluk olmadığı tehlikeli okullar arasında yer alıyordu.

Urfa'da velilerden okul boyama parası isteniyor

Okulda  bir araya gelen öğrenci velileri, okuldaki eksikler ve pencerelerde demir korkuluk bulunmamasına tepki göstermişti. Yaşanan bu tepkiye ses olan ve gündeme taşıyan Ajans Balıklıgöl'ün haberinden sonra pencerelere demir korkuluk takıldı.
 

şanlıurfa okul eğitim