Öğrenci velilerinden Urfa Barosuna kafe tepkisi

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Paşabağı Mahallesi sınırlarında yer alan Hatice Gelener İlk okulu ile Şanlıurfa Barosu hizmet binası içerisinde bulunan kafe arasında duvar olmaması nedeniyle öğrenciler kafede sigara içenleri izlemek zorunda kalıyor.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Paşabağı Mahallesi sınırlarında yer alan Hatice Gelener İlk okulu ile Şanlıurfa Barosu hizmet binası içerisinde bulunan kafe arasında duvar olmaması nedeniyle öğrenciler kafede sigara içenleri izlemek zorunda kalıyor. Kafe ile okul arasında sadece demir korkuluk olması nedeniyle çocuklar, sigara içenleri seyrederek kötü alışkanlık sahibi oluyor.

Yaşanan bu duruma tepki gösteren bazı veliler durumdan rahatsızlıklarını dile getirmek için okul yönetimi, Şanlıurfa Barosu yönetimi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştü. Yapılan görüşmelerden bir sonuç alamayan veliler, derdini basın ile duyurmaya çalıştı.

Okul bahçesinde toplanarak tepkisini dile getiren veliler adına konuşan İslim Bulut, kafenin burada olmasının doğru bir şey olmadığını dile getirdi. Yaşanan sorundan dolayı kimsenin gereken çalışmaları yapmadığını iddia eden İslim Bulut, “Bu kafenin burada olması doğru bir şey değildir. En az okul ile bir kafenin ya da bir kahvehanenin arası 100 metre olması gerekiyor. Biz onlara çocuklarımızın burada oturanlara baktığını söyledik” dedi.

“Biz kafenin burada olmasını istemiyoruz. En azından okul ile kafe arasına bir duvar çekilsin Ya da bu kafe buradan kaldırılsın” diyen İslim Bulut şunları dile getirdi:

“Buradan bütün yetkililere söylüyoruz, en azından ilgilensinler. Nasıl bir yerde yaşadığımızı ben de anlamadım. Okul desen pencerelerde demir korkulukları yok. Temizlik personeli yok. Biz çocuklarımızı o kadar hijyenle büyütürken burada ne hale geliyorlar, Ben anlamıyorum.

İl Milli Eğitim'e 35 kişiden imza toplayıp gönderdik. Milli Eğitim’den geldiler. Okula bakıp temiz deyip gittiler. Milli Eğitim'in geleceğini bildikleri için okulu önceden temizlediler. O yüzden temiz tutmuşlar.

Kafe ile ilgili özellikle Şanlıurfa Baro Başkanı ile kendimiz görüştük. Adam diyor ki ‘benim bütçem bunu düzeltmeye yetmiyor. Bizi Milli Eğitim'e gönderiyor. Milli Eğitim de bizi Baroya gönderiyor. Veli olarak bize biraz yardımcı olsunlar. Bu sorunun çözülmesini bekliyoruz.”