Okul hazırlığı için tercih edeceğiniz ürünlere dikkat edin

TAKİP ET

Okula özellikle yeni başlayan çocuklar için okul alışverişi son derece önemli bir konudur. Okula başlamadan önce yapılacak birçok hazırlık aşaması vardır. Bu hazırlıklardan en önemlisi çocuğunuzu göndereceğiniz okulu seçmek olacaktır. Bu dönemde dikkat etmeniz gereken belli başlı kriterler vardır. Çocuğunuzun gideceği okulun yaşadığınız yere yakın olması, okulun sosyal açıdan gelişmiş bir durumda olması, eğitim kalitesinin iyi bir durumda olması ve eğitim için elverişli bir ortam olması gibi konular üzerinde titizlikle durulmalıdır. Okula yeni başlayacak olan çocuklar okul ortamını bilmediğinden dolayı okul ile ilgili yanlış düşüncelere kapılabilirler. Onlarda oluşacak bu yanlış, olumsuz düşünceyi düzeltmek tamamen siz ebeveynlerin elinde. Okulun nasıl bir yer olduğunu, okula giderse yeni arkadaşlar edineceğini, okula gitmesi durumunda dışarıda daha fazla zaman geçirebileceğini söylemeniz, okula gitmesi için itici nedenler olacaktır. Okul hazırlığı için bir diğer önemli konu ise kırtasiye alışverişidir. Kırtasiye alışverişi pek çok kişi için oldukça basit bir konu gibi gelir. Fakat oldukça dikkat edilmesi gereken bir konudur. Okul ihtiyaçları için ilk yapacağınız şey bir liste oluşturmaktır. Bu liste de özellikle ihtiyacınız olan araç gereçleri yazmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Liste yapmanız zamandan tasarruf etmenizi ve bütçenizi korumanızı sağlayacaktır. Özellikle teknolojinin hayatımızda yoğun bir şekilde hissedildiği bu dönemde internet hayatımızı oldukça kolaylaştırmıştır. Pek çok ihtiyacın temini için internetin tercih edilmesi bu platformu son derece popüler hale getirmiştir. Kırtasiye alışverişi için interneti tercih etmeniz size belli başlı artılar sağlayacaktır. İnternette ürün çeşitliliği oldukça fazla olması ve bu durumun sonucunda da oldukça uygun fiyatlara ürünlerin bulunması, alışveriş yaparken bütçenizi korumanıza yardımcı olacaktır. Her ne kadar internet üzerinden yapılan alışverişler daha kolay olsa da dikkat etmeniz gereken konular da vardır satın alacağınız ürünün orjinal olmasına, güvenilir bir marka olmasına dikkat edin. Aksi takdirde karşılaşacağınız olumsuz sonuçlar hem maddi açıdan hem de manevi açıdan sizi zora sokabilir.

EĞİTİMDE TEKNOLOJİNİN YERİ

Teknolojinin hızlı bir şekilde hayatımıza girmesi ile birlikte toplumlar da bu gelişmeden derinden etkilenmiştir. Teknolojinin hayatı kolaylaştırması bu alana olan ilgiyi ve talebi de artırmaktadır. Özellikle son on yıla bakacak olursak ülkemizde teknoloji yoğun bir şekilde okullarda kendine yer bulmaya başlamıştır. Verilen ödevlerin veya işlenen pek çok dersin bilgisayar üzerinden yapılması bu alana olan talebi de artırmıştır. Bilgisayarların hayatın bir parçası haline gelmesi, mecburi bir ihtiyaç olması, eğitim de ve pek çok alanda kullanılması gibi nedenler bilgisayara duyulan ihtiyacı artırmıştır. Özellikle üniversite okuyan öğrencilerin pek çok işini bilgisayar üzerinden görmesi olmazsa olmaz bir araç haline getirmiştir. Bilgisayarın önemi kadar bilgisayar alırken dikkat etmeniz gereken konularda son derece önemlidir. Bilgisayar seçimlerinizde göz önünde bulundurmanız gereken kriter kaliteli ve ihtiyacınızı karşılayacak donanıma sahip olması olmalıdır. Bilgisayar hakkında yeterli bilgi birikiminiz yoksa sakın ani kararlar verip rastgele seçimler yaparak paranızı harcamayın. Çevrenizde bilgisayardan anlayan birinden yardım alarak, onun fikirleriyle bir tercih yapmanız sizi doğru sonuca götürecektir. Bütçeniz ve ihtiyacınız doğrultusunda yapacağınız alışveriş de mümkün olduğunca premium seviyede bilgisayar almaya çalışın. Bütçenize göre premium kalitede olacak bir cihaz hem fiyat performans olarak size fayda sağlayacaktır, hem de kullanımı açısından daha kullanışlı olacaktır. Bilgisayar satın aldıktan sonra çocuklarınızı kullanım konusunda yönlendirmeniz de onların gelişimi açısından önemlidir. Bilgisayar başında gereksiz vakit geçirmek bilgisayarın yarardan çok zararlı bir etken olmasına neden olacaktır.

KIRTASİYE ALIŞVERİŞİNDE ÇOCUKLARINIZIN TERCİHLERİNE SAYGI DUYUN

Pek çok anne baba okula yeni başlayacak çocuklarını okula en iyi şekilde hazırlamak ister. Bu hazırlık döneminde ise mümkün olduğunca kusursuz bir hazırlık yapmak için kolları sıvarlar. Maddi ve manevi ellerinden gelen tüm yükümlülükleri yerine getirmeye çalışan ebeveynler, bazı durumlarda yanlış tercihlerde bulunabilirler. Alışverişe çıkmadan önce okul çantası, kalem, boya, silgi, defter, kitap ve daha sayamadığım pek çok araç gereç almanız gerekmektedir. Alışveriş için liste oluşturmanız ise bu süreci rahat ve kolay bir şekilde atlatmanıza yardımcı olacaktır. Özellikle okula yeni başlayacak çocuklar için birlikte yapacağınız kırtasiye alışverişi onları pozitif yönde etkileyecektir. Bütçeniz doğrultusunda alışveriş yapmaya dikkat edin. Yapacağınız gereksiz alışverişlerle hem fazladan para harcamış olursunuz, hem de gereksiz ürünleri alarak israf yapmış olursunuz. Alışveriş esnasında satın alacağınız ürünlerde mümkün olduğunca söz sahibi çocuklarınız olmalıdır. Çocuklarınıza söz hakkı tanıdığınız takdirde seçimlerinde özgür olacağı için psikolojik açıdan olumlu yönde etkileneceklerdir. Aynı zaman da karar verebilme hissi oluştuğundan dolayı öz güvenleri de artacaktır. Satın alacağınız ürünlerin çocuklarınız tarafından kullanılacağını, bu durumun sonucunda tercih hakkının onlarda olması gerektiği son derece doğru bir karar olacaktır. Alışveriş esnasında çocukların en çok ilgisini çeken araç gereçlerden birisi okul çantasıdır. Okul çantası henüz okula başlamadan önce pek çok çocuğun ilgisini çektiğinden dolayı alışveriş sırasında da en çok bu konuda istekli olurlar. Bic okul başlangıç seti, okula yeni başlayacak çocukların ihtiyaçlarını karşılaması bakımından son derece faydalı araç gereçleridir. Bic okul başlangıç seti bulundurduğu pek çok araç gereçten dolayı ekonomik açıdan da sizlere uygun bir alışveriş imkanı doğurmaktadır.

OKUL DÖNEMİNDE BELLİ BAŞLI KONULARA DİKKAT EDİN

Eğitim dönemi ilk sınıftan son sınıfa kadar oldukça uzun bir süreyi barındırsa da, zaman o kadar hızlı geçiyor ki çocuklarınızın okulu nasıl bitirdiğini anlamayacaksınız. Okul döneminde özellikle ebeveynler olarak sizlere oldukça fazla iş düşmektedir. Sizler anne ve baba olarak maddi-manevi pek çok konuda onları desteklemeniz gerekmektedir. Okul döneminde mümkün olduğunca çocuklarınızla iletişim halinde olmanız onları karşılaşacağı herhangi bir sonuçta sizlere danışması açısından önemli bir durumdur. Çocuklarınızla kuracağınız doğru iletişim onların gelişimi açısında önemli bir unsur olacaktır. Okul hayatında başarılı olmak kadar başarısız olmak da var. Çocuklarınızı her başarılı olunca tebrik etmeyi unutmayın. Başarısız olan çocuklar için de aslında ortada tam olarak bir başarısızlık yoktur. Başarısız oldukça nasıl başarılı olabileceği öğrenilir. Oluşan herhangi bir başarısızlıkta onlara güvendiğinizi, daha iyisini yapabileceğinizi ve sizlerin yanlarında olduğunuzu söylemeniz gelişimleri açısından önemlidir. Orta da bir başarısızlık varsa bu başarısızlığı sadece çocuklarınıza bağlamayın. Neden başarısız oldukları konusunda bir çözümleme yapmanız, yanlış giden şeyleri düzeltmeniz açısından size yardımcı olacaktır. Derslerde sorun yaşayan ve bu sorunu nasıl çözeceğini bilmeyen çocuklarınıza sizler yol göstermelisiniz. Bu durumda aranızda ki iyi iletişim devreye girmektedir. Çocuklarınızla kuracağınız iyi iletişim onların kendilerini daha açık ve net bir şekilde anlatmalarına vesile olur. Derslerde alınan başarısız sonuçlar için çocuğunuz ve hocasıyla birlikte bu durumun nasıl düzeltilebileceği konusunda konuşulabilir. Özellikle lise ve üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler girmiş oldukları streslerden dolayı iletişim açısından pek olumlu olmayabilirler. Böyle bir durumda da devreye anne ve babaları olarak sizin girmeniz gerekiyor. Çocuklarınıza herhangi olumsuz bir sonuçta dahil onları destekleyeceğinize, onlara güvendiğinize ve başarabileceklerine inandırmanız gerekmektedir.sonuç her ne olursa olsun çocuklarınıza her aşamada güvenmeniz de fayda var. Onlara güvenmeniz aranızdaki bağı güçlendirecektir.