Ölüm yolu için bir çağrı da Şanlıurfa Barosundan

TAKİP ET

Şanlıurfa Barosu, 'ölüm yolu' olarak anılan Suruç yolunda çalışmaların bir an önce başlaması çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada 'Artık 'ölüm yolu' olarak anılan 23 kilometrelik bu yolun bir an önce yapılması ve bu kazalara dur denilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz' denildi.

Şanlıurfa Barosunun sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada ‘ölüm yolu’ olarak anılan Suruç yolunun bir an önce yapılması için çağrıda bulunuldu.

Açıklamada, “Urfa-Suruç yolunda, yolun genişletilmemesi nedeniyle yaşanan kazalarda son yıllarda yüzlerce kişi yaşamını yitirmiş ve yaralanmıştır. Artık “ölüm yolu” olarak anılan 23 kilometrelik bu yolun bir an önce yapılması ve bu kazalara dur denilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
 
Suruç yolu çok can aldı

Çift yönlü kullanılan Şanlıurfa - Suruç karayolunda sık sık ölümle sonuçlanan trafik kazaları meydana geliyor. Son olarak geçtiğimiz haftalarda yaşanan trafik kazasında iki kişi hayatını kaybetti. Yolun bölünmüş yol olarak düzenlenerek trafik kazalarının önlenmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına çağrılar yapılırken, bakanlık yolu 2022-2025 yatırım programına dahil etti. Ancak proje için bakanlığın henüz bir ihale düzenlemediği belirtiliyor. Yolda çalışmaların bir an önce başlaması için bugüne kadar çeşitli eylemler düzenlendi.