Öncel İş Hanı mühürlendi! Esnaf kendilerine yer gösterilmesini istiyor

TAKİP ET

Yaşanan depremden sonra hasar alan Öncel İş Hanı ağır hasar aldığı gerekçesyle müürlendi. İş hanı esnafı ise kendilerine yer gösterilmesini istedi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremden etkilenen Şanlıurfa’da iş hanları da hasar aldı.  Hasar alan Kapaklı Pasajının kapatılmasından sonra Öncel İş hanı da mühürlendi. Yaşana gelişme alakalı olarak bilgilendirilmeyen esnaf ise ne yapacağını şaşırmış durumda bekliyor.

Şanlıurfa’nın Haşimiye bölgesinde yer alan ve bölge için önemli bir ticaret merkezi olan 65 iş yerine sahip Öncel İş hanında deprem sonra oluşan hasar nedeniyle yapılan incelemede ağır hasarlı olduğu tespit edildi. Ağır hasar tespiti sonrası iş hanı binası mühürlendi. İş hanı esnafı yapılan işlemin sonucunda ne yapılacağını bilmediğini belirterek ilgili kurumlardan kendilerini bilgilendirmelerini istedi.

Yaşanan gelişmeler sonrası Ajans Balıklıgöl’e bir açıklama yapan Şanlıurfa Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ramazan Elma, “Depremde ağır hasar kaydı alan Öncel İş hanı dün zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. İçerisinde 65 dükkân bulunan iş hanımızda Manifatura ve Tuhafiye üzerine iş yapılmaktadır. 

Daha öncede 120 dükkân olan Özdiker Pasajı için yıkım kararından dolayı mağdur olan esnaflarımız var. Bunların gidecek yerleri olmadığından Belediye Başkanımız sesleniyorum bir an önce yaralarımızı sarmak için esnaflarımıza yeni iş yerleri en azından bir tekstilciler için bir site yapmalıdır. Esnafımız tedirgin bir şekilde bekliyor. Kapıya mühür vuruldu ama işin nereye varacağı noktasında herhangi bir bilgimiz yok.” dedi.

HABER MERKEZİ -  ÖZEL HABER
 

oncel ishani ramazan oncel manifaturacilar tuhafiye