Pastör Eyyüp Badem, Adıyamanlı çocukların talebini geri çevirmedi

TAKİP ET

Mor Afram Urfa Kilisesi Pastör'ü Eyyüp Badem ile ekibi Adıyaman, Malatya, Hatay ve Şanlıurfa'da depremin yaralarını sarmak için çalışmalarına devam ediyor.

Mor Afram Urfa Kilisesi Pastör’ü Eyyüp Badem ile ekibi Adıyaman, Malatya, Hatay ve Şanlıurfa’da depremin yaralarını sarmak için çalışmalarına devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili doğrudan etkileyen depremde yaptığı çalışmalar ile dikkat çeken Mor Afram Urfa Kilisesi Pastör’ü Eyyüp Badem, depremde yıkıma uğrayan Adıyaman’a yatak ve gıda desteğinde bulundu.

Mor Afram Urfa Kilisesi depremde seferber oldu

Kuru gıda, hijyen paketleri, yatak, başta olmak üzere temel ihtiyaçları karşılanması için yoğun bir çalışma içerisinde olan Mor Afram Urfa Kilisesi Pastör’ü Eyyüp Badem, Adıyaman’dan kendisine ulaşan çocukların taleplerini de geri çevirmedi.

Çocukların talebi geri çevrilmedi

Mor Afram Urfa Kilisesi Pastör’ü Eyyüp Badem ve ekibi Adıyaman’ın Karagöl kırsal mahallesinden kendisine ulaşan Kamber ve Uğur isimli depremzede çocukların taleplerini yerine getirdi. Yatak ve gıda talebinde bulunan çocukların talepleri doğrultusunda hazırlanan Pastör Eyyüp Badem ve ekibi yardımları ulaştırdıktan sonra Adıyaman merkezdeki çadırlarda gıda dağıtımında bulundu.

Mor Urfa Kilisesi Pastörü'nden Kur'an'a saldırıya tepki!

Deprem ve sel sürecinde yapılan çalışmaları Ajans Balıklıgöl ve Hilvan TV'ye anlatan Mor Afram Urfa Kilisesi Pastör’ü Eyyüp Badem, şunları söyledi:

"Deprem sürecinde Urfa'da saat bir buçukta 2. deprem oldu. Biz bir şok yaşadık, kendimiz ailemiz, çevremiz ve insanlarımız için. Bu şoktan sonra bizim Adıyaman'da akrabalarımız bize ulaştılar. 'Biz enkaz altındayız, gelin bize yardım edin, kimse yok'.  Biz Urfa'da 3 tane ekip oluşturduk. Bu ekiple kırıcı yani hilti, jeneratör ve demir kesme makası ikindiden sonra bunları hazırladık ve Adıyaman'a geldim.

'39 ceset ve 15 canlı çıkardık'

Adıyaman'a geldiğimizde saat 4-5 gibiydi. Hemen hemen her taraf yıkılmıştı bizden yardım isteyen yere doğru eski hükümeti konağının arka tarafına, orada çalışmalara başladık. 4 gün boyunca canlı çıkarmaya önce çabaladık. Bu çalışmalarda 15 canlı insan çıkardık, 39 da ceset çıkardık.

Deprem bölgelerinde çalışmalar devam ediyor

Yardım faaliyetleri olarak da kuru gıda, hijyen paketleri, çocuklar için süt bez, diş fırçası, diş macunu, şampuan ve sabun gibi ürünler ulaştırdık. Depremde bir aş evi kurmuştuk, aşevinden sonra kuru gıdaya döndük. Adıyaman'a Hatay'a Osmaniye'ye Malatya'ya gıda dağıtıyoruz."

Sel felaketinde çalışmalar yapıldı

Sel felaketinden etkilenen Şanlıurfa ve Adıyaman'da da çalışmalarda bulunduklarını söyleyen Mor Afram Urfa Kilisesi Pastörü Eyyüp Badem, "Şanlıurfa'daki sel felaketinde çalışmalar yaptık. Orada aileler eşyalarını hep kaybetmişlerdi o çamurla birlikte ve onlara yönelik de gıda ve yatak sağladık.

Yine hijyen malzemeleri getirdik. Onların Akabe, Süleymaniye ondan sonra Sancaktar ve Eyyübiye'de de etkilenenler olmuştu. Birçok aileye ürünlerini ulaştırdık ve çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

HABER MERKEZİ - ÖZEL HABER

 

mor adrem kilisesi adıyaman deprem sel eyyup badem