PC Kullanımı için Nirvana'ya yakın, telefonlar heck hayır

TAKİP ET

Yukarıda gösterilen AnkerWork SR500 Hoparlörü aldığımda, iş telefonu kullanımını ve video konferansları daha verimli hale getirmek için kullanışlı, çok amaçlı bir ofis aksesuarı gibi göründü. Yalnızca kurumsal ve SMB konferans salonlarında yardımcı olan tek hileli bir cihazdan biraz daha fazlası olduğu ortaya çıktı.

TEKNOLOJİ - Yukarıda gösterilen AnkerWork SR500 Hoparlörü aldığımda, iş telefonu kullanımını ve video konferansları daha verimli hale getirmek için kullanışlı, çok amaçlı bir ofis aksesuarı gibi göründü. Yalnızca kurumsal ve SMB konferans salonlarında yardımcı olan tek hileli bir cihazdan biraz daha fazlası olduğu ortaya çıktı.

Bu cihazın amacındaki kopukluk ilk başta gözümden kaçtı. İşim konferans salonları etrafında dönmeyeli bir süre oldu ve şimdi video sunumlarına ve telefon hattına bağlı görüşme görüşmelerine bağlanıyorum.

Ne yazık ki, SR500, iyi stoklanmış çoklu telefon hattı uzak ofisim için fazla. Ancak zayıf hoparlörlü telefon ahizelerim ve harici hoparlörlerim arzulanan çok şey bırakıyor. Bu nedenle, SR500'ü çevreleyen iş telefonu araçları aldatmacası kulağa mükemmel bir çözüm gibi geldi. Ama benim için değil.

Bu hoparlörlü telefon, güçlendirilmiş bir video konferans hoparlör amplifikatörü ve ses geliştirme aracı olarak iş konferans salonları için kazanan olabilir. SR500, hem küçük hem de çok büyük toplantı odalarında video konferans oturumlarını işitsel olarak daha keyifli hale getirmek için kullanabileceğiniz yeni cihazınız olabilir.

Telefon kabul edilmez: Bilgisayarlar yerine sabit hatlar üzerinden konferans için bir yedekleme planına ihtiyacınız olacak ve bir akıllı telefon veya başka bir Bluetooth özellikli cihaz bağlamayı düşünüyorsanız, tekrar düşünün. SR500 şu anda bunları da desteklemiyor.

Bir Adlandırma Aşımı Örneği

AnkerWork'ün ürün fotoğrafçılığı ve pazarlama tanıtım yazıları, "hoparlör" olarak adlandırılan bir ürünün telekomünikasyonla daha ilgili bir şeye sahip olacağını güçlü bir şekilde "öneriyor". SR500'ün altındaki iki hat bağlantı noktası yanılgımı artırdı.
Ne yazık ki, bu cihazı bir telefon hattına nasıl bağlayacağım konusunda Anker'in teknik destek ofisi ile iletişime geçtiğimde yanıt hayal kırıklığı yarattı. Bu birim bilgisayarlar için tasarlanmıştır ve sabit hatlı telefonları desteklemez.

Bu nedenle, SR500'de bir telefonun bağlanması (yeşil) ve bağlantısının kesilmesi (kırmızı) için basılması gereken LED aydınlatmalı simgeler olsa da, bu iki düğme yalnızca telefon olmayan hoparlör cihazının sesini açar ve sesini kapatır.

Ses Yükseltme Özellikleri

AnkerWork, SR500'ü ister küçük ister çok büyük odalarda olsun, gürültülü ortamlarda ses iletimini iyileştirmek için tasarladı. Büyük konferans masaları için kullanıcılar, masada oturan tüm katılımcılara bağırmadan veya başkalarının ne dediğini duymak için zorlanmadan duyulmaları için net bir atış yapmak üzere beş adede kadar hoparlörü zincirleme bağlayabilir.

AnkerWork'ün Hızlı Başlangıç Kılavuzu videosu, birden fazla SR500 hoparlörün nasıl kurulacağını ve bağlanacağını gösterir:
AnkerWork'e göre bu konferans geliştirici, sesleri 16 fit öteden alarak, bir dizi konferans masasının etrafına toplanmış 45 kişiye kadar seslerini veya seslerini yükseltmek zorunda kalmadan eşit şekilde duyulabilmelerini sağlamaya yardımcı oluyor.

Yükseltilmiş VoiceRadar 2.0 teknolojisi, sesleri arka plan gürültüsünden izole etmek için kapsamlı ses işlemeyi derin öğrenmeyle bütünleştirir. 30.000'den fazla farklı oda tasarımında ve boyutunda sesleri ayırt edebilir. Hoparlörlere yalnızca birincil konuşma sesi filtrelenir.

AnkerWork uygulaması, yazılım güncellemelerini takip etmeyi kolaylaştırır. Üreticinin yazılımı ile SR500, Zoom, Skype, Google Hangouts, FaceTime, WebEx ve GoTo Meeting dahil olmak üzere tüm önde gelen çevrimiçi konferans hizmetleriyle tamamen uyumludur.

Ses Yakalayan Tasarım

Tamamen metal siyah ve gri kasa, çoğu masaüstü hoparlörlü telefondan biraz daha büyük olmasına rağmen kompakttır. 8 "x 4,5" x 1,5 "ölçülerindedir. Bu alan, cihazın sekiz mikrofon dizisini dikdörtgen biçimli kasanın etrafında tutmak için gereklidir.

1,75 inçlik hoparlör de hafif bir performans sergiliyor. Hoparlör kasasının üst yarısının içine gizlenmiş, sesi yukarı ve yanlara yönlendirerek odanın her yerine sesler yayar.
SR500'ü, çoğunlukla Zoom, Skype ve Meet kullanarak haber brifingleri ve yalnızca sesli aramalar için konferans görüşmeleri yaptığım bir çalışma haftasında test ettim. Kalite, yüz yüze bir görüşmeden daha iyi geliyordu.

Hoparlör, düzinelerce simüle edilmiş ve saha eğitimi testinde 280 saatlik konuşma sinyallerine dayanan bir yapay zeka algoritmik modeli kullanır. Bu algoritma, çok çeşitli dil aksanlarını ve ses kaynaklarını dinamik olarak tanır.

SR500, %3'ten az vokal bozulma ile düşük (80Hz) ila yüksek (20KHz) ses frekanslarını destekler. Sonuç, her yönden canlı bir ses kalitesidir.

Kaçırılan Kullanıcı Fırsatı

Kullandığım daha küçük hoparlörlü telefonlarla karşılaştırıldığında, SR500'ün ses kalitesi üstün. Tek dezavantajı ve ciddi bir zayıflıktır, hoparlörü diğer cihazlarla eşleştirmek için Bluetooth desteğinin olmamasıdır.

Ses tepkisi o kadar iyi ki, akıllı telefonuma bağlanan mevcut bir hoparlörlü telefonu değiştirmek için bu birimi kullanırdım. Ancak iki cihazı kablosuz veya kablolu olarak bağlamanın hiçbir yolu olmadığından, Google Voice telefon numaramı SR500 üzerinden kullanamıyorum.

AnkerWork Hoparlör, birlikte verilen Power over Ethernet (PoE) kabloları aracılığıyla bilgisayarlara bağlandığı için bu daha da yıldırıcıdır. Hoparlör aracılığıyla görüntülü konferans uygulamalarından ses çıkışı alabiliyorum, ancak bağlantı Google'ın Voice internet telefon platformuyla çalışmıyor.

Sonuç olarak

AnkerWork SR500 Hoparlör, etkileyici bir yapı kalitesine sahiptir. Ayrıca, cihaz kilitleme sistemleri de dahil olmak üzere hırsızlığa karşı koruma özellikleri, bunu küçük ve büyük grup görüntülü iletişimi ağır olan kuruluşlar için birinci sınıf bir çözüm haline getirir.

Ancak, desteklenmeyen bağlantıların listesi, SR500 hoparlörün kullanışlılığını kurumsal boyuttaki kuruluşlarla sınırlar. Tek bir birim için 349,99 ABD Doları ile sağlam bir performans sergiliyor olsa da, birden çok ses genişleticiyi zincirlemek pahalı hale geliyor ve yalnızca PC'ye yönelik bir araç olamamak, onu daha geniş bir kullanıcı tabanı için şüpheli bir satın alma haline getiriyor.

AnkerWork SR500 Hoparlör, #Amazon'da ve #AnkerWork web mağazasında mevcuttur.
 

teknoloji teknoloji haberleri sanliurfa haberleri urfa teknoloji