Resulayn'da çatışma: Ceylanpınar diken üstünde

TAKİP ET

Suriye'nin Haseke iline bağlı Resulayn ilçesinde SMO grupları arasında yine çatışma çıktı. Çatışmadan seken mermiler Ceylanpınar 15 Temmuz Mahallesinde bir aracın camına isabet etti. Araç sahibi merminin hedefi olmaktan son anda kurtuldu. Bazı evlerin duvarları da mermilerin hedefi oldu.

Resulayn’da Suriye Milli Ordusu (SMO) grupları arasında yine çatışma çıktı. Silah sesleri, Şanlıurfa’nın Resulayn ile sınır komşusu olan Ceylanpınar ilçesinde paniğe neden oldu. Çatışmadan seken mermiler, 15 Temmuz Mahallesinde bir otomobilin camına isabet etti. 

Merminin hedefi olmaktan son anda kurtulan araç sahibi S.T., “Suriye'den gelen mermi arabanın camını patlattı. Daha yeni arabadan indim, çok şükür mala geldi” dedi.

“Mermi kafamızın üzerinden geçti”

Sınırı aşan mermiler ilçede bazı evlerin duvarlarına da isabet etti. İ.K. isimli ilçe sakini, "Damda bile oturamaz olduk. Mermi kafamızın üzerinden geçip duvara isabet etti" şeklinde konuştu.

Ceylanpınar’da yaşayanlar diken üstünde

SMO kontrolündeki Resulayn’da sık sık yaşanan çatışmalardan seken mermiler, zaman zaman Ceylanpınar’da sivillere isabet ediyor. Geçtiğimiz aylarda Ceylanpınar’da evin mutfak bölümünde oturan 10 yaşındaki bir çocuk, Resulayn’daki çatışmalardan seken merminin başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.