Resulayn'da olaylar büyüyor: Bedava dondurma vermeyen satıcıyı vurdular

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi karşısında bulunan Suriye'nin Haseke iline bağlı Resulayn ilçe merkezinde gün geçtikçe olaylar büyüyor. Suriye Milli Ordusu (SMO) mensubu oldukları iddia edilen üniformalı 3 kişi, kendilerine bedava dondurma vermeyen bir satıcıyı vurdu. Ağır yaralanan dondurma satıcısı Şanlıurfa'ya getirildi. Bölgede iddiaların ardı arkası kesilmiyor.

Ceylanpınar ilçesinin karşısında yer alan Resulayn’da iddialara göre, bir hafta içerisinde vatandaşlara ait olduğu öğrenilen çok sayıda gıda deposu soyuldu. Yaşanan soygun olaylarının ardından ise bardağı taşıran son damla sokak ortasında bir kuyumcunun gasp edilerek öldürmesi oldu. 

Urfa sınırında gasp edilen kuyumcu sokak ortasında öldürüldü


Resulayn’da protesto gösterisi

Ardı ardına yaşanan olaylardan sonra esnaf kepenk kapatarak, vatandaşlarla birlikte duruma tepki göstermek için kent merkezinde bugün eylem yaptı. Zaman zaman 'Türkiye' sloganlarının atıldığı protesto gösterisinde, Arapça “Vali nerede?” diye soruldu.

Urfa sınırında kepenk kapatan esnaftan 'yolsuzluk' protestosu


Bedava dondurma vermeyen satıcıyı vurdular

Bugün yaşanan bir olay daha tepkilerin artmasına neden oldu. İddiaya göre Suriye Milli Ordusu (SMO) mensubu 3 asker, ilçe merkezinde dondurma satışı yapan Hamid Hamed Al-Khalif isimli Suriyeli’den bedava dondurma almak istedi. Üniformalı şahıslar, ücretsiz ve bedava satış yapmadığını söyleyen Al-Khalif’i silahla vurdu. Üzerine 3 el ateş edilen dondurma satıcısı ağır yaralandı. İlk olarak Resulayn hastanesine kaldırılan dondurma satıcısı daha sonra Ceylanpınar Devlet Hastanesine getirildi. Hayati tehlikesi olan Al-Khalif buradan Şanlıurfa’ya sevk edildi. 



Meydana gelen olayın ardından yerel güvenlik güçleri dondurma satıcısını vuran 3 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Resulayn emniyetindeki işlemlerinin ardından şahısların tutuklanarak cezaevine gönderileceği öğrenildi.