Resulayn'da SMO grupları arasında çatışma: Ceylanpınar'da mermi isabet eden kadın yaralandı

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesinin karşısındaki Suriye'nin Haseke iline bağlı Resulayn'da Suriye Milli Ordusu (SMO) grupları arasında yaşanan anlaşmazlık çatışmaya neden oldu. Gece saatlerinde başlayan çatışma bu sabah da devam etti. Ağır silahların da kullanıldığı çatışmadan seken bir mermiler, Ceylanpınar'da bazı evlere isabet etti. Evinde oturduğu sırada merminin isabet ettiği Karbeyaz Demir isimli bir kadın yaralandı. TSK'ya ait tanklar, çatışmaların yaşandığı bölgeye girdi.

Suriye’nin Haseke iline bağlı Resulayn ilçesinde Suriye Milli Ordusu (SMO) grupları arasında yaşanan anlaşmazlık çatışmaya dönüştü. Dün gece saatlerinde başlayan çatışmada ağır silahların kullanıldı. Resulayn’dan yükselen dumanlar Resulayn ile komşu olan sınırın bu tarafındaki Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesinden de görüldü.



Sınırı aşan mermi Ceylanpınar’da bir kadına isabet etti 

Sabah saatlerinde de süren çatışmadan gelen silah sesleri sınırın diğer tarafındaki Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesinden de duyuldu. Çatışmada seken mermiler Ceylanpınar’da sınıra yakın noktadaki bazı evlere isabet etti. Ceylanpınar’da evinde oturan Karbeyaz Demir, mermi isabet etmesi sonucu yaralandı. Kanlar içinde yere yığılan Demir, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.



TSK tankları şehir merkezine indi

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait tanklar, çatışmaların yaşandığı Resulayn şehir merkezine indi. Bölgeyi ablukaya alan TSK’ya bağlı güvenlik güçleri, iki gruba da sükûnet çağrısında bulundu. TSK’nın, çatışmaların bir daha yaşanmaması ve SMO birlikleriyle diyalog içerisinde olmaları için bölgedeki aşiret liderlerini bir araya getirdiği öğrenildi.



Öte yandan çatışmaların yaşandığı saatlerde Ceylanpınar’da itfaiye araçlarının sınırda devriye gezdiği görüldü.