Sağlık hizmetini yeniden tanımlamak: Tüketici odaklı bir odak için teknolojiyi entegre etmek

TAKİP ET

Sağlık hizmetleri, özünde, sağlık ve zindelik çözümleri sunan bir iş operasyonudur. Ancak Signify Health'in baş teknoloji sorumlusu Josh Builder'a göre, farklılıkları, başka yerlerde yaşanan sağlık teknolojisi ilerlemelerini dışlamamalı.

Sağlık hizmetleri, özünde, sağlık ve zindelik çözümleri sunan bir iş operasyonudur. Ancak Signify Health'in baş teknoloji sorumlusu Josh Builder'a göre, farklılıkları, başka yerlerde yaşanan sağlık teknolojisi ilerlemelerini dışlamamalı.

Bazı eleştirmenler, kar amacı gütmeyen sağlayıcıların sağlık sektörünün geniş kesimlerine hakim olduğuna dikkat çekiyor. Ayrıca, genellikle ödemeleri devlet ve özel sigortacılar gibi üçüncü şahısların yaptığına işaret ederek, bu faktörleri endüstrinin teknoloji çözümlerinin entegrasyonundaki sınırlamalar olarak vurguluyorlar.

ABD tıbbi araştırma kuruluşu Ulusal Sağlık Enstitüleri'ne (NIH) göre, sağlık alanında teknolojinin en yaygın kullanımlarından biri elektronik sağlık kayıtlarının (EHR) benimsenmesidir. Süreç, insanlar ve teknolojiler arasındaki otomatikleştirilmiş iş akışlarını destekleyerek hasta sağlığı bilgilerinin sağlayıcılar ve hastalar için anında erişilebilir olmasını sağlar.

Yine de Builder, sağlık hizmetleri teknolojisinin diğer teknoloji ticaretlerinden birkaç iyileştirme çözümü öğrenebileceğini belirtti.

Şu anki görevine geçmeden önce, tasarımcı kıyafetleri için önde gelen abonelik moda hizmeti olan Rent the Runway'de yöneticiydi; SoulCycle, salonda bisiklete binme ve dönme antrenmanı sınıfı şirketi; ve müzik akışında ilk öncülerden biri olan The Orchard. 

Fitness, moda ve müzik alanındaki geçmişi, karmaşık sorunları teknoloji aracılığıyla çözme konusundaki uzmanlığını oluşturdu. Builder artık bu teknoloji bilgisini sağlık hizmetlerine benzersiz bir yaklaşım uygulamak için uyguluyor.

Günümüz dünyasındaki işletmelerin, teknolojinin sonradan akla gelen veya eklenen bir yetenek olmaması gerektiğini anlamaları gerektiğini ileri sürüyor. Bunun yerine, kuruluşun dokusuna ve iş operasyonlarına dokunmalıdır.

Kumaşın Gerilmesi

29 Mart'ta CVS Health, hasta bakımındaki boşlukları kapatmak, bakıcıları hastaların evlerine getirmek ve sağlığın sosyal belirleyicilerini ele almak için teknoloji ve hizmet şirketi Signify Health'i satın aldığını duyurdu. Signify, 50 eyaletin tamamında 10.000'den fazla klinisyenden oluşan bir ağa sahiptir.

CVS Health Başkanı ve CEO'su Karen S. Lynch, "Bu işlem, evdeki varlığımızı güçlendirerek değere dayalı bakım stratejimizi ilerletiyor" dedi. "Genişletilmiş yeteneklerimiz, insanların daha uygun maliyetli, kullanışlı ve bağlantılı hizmetlere nasıl erişip deneyimlediklerini yeniden tanımlamaya devam ederken bizi tüketiciye daha da yaklaştıracak."

CVS açıklamasına göre, birleşen şirket, özellikle Medicare Advantage müşterileri için bakım sağlama yeteneklerini geliştirmek, maliyetleri düşürmek, katılım düzeylerini iyileştirmek ve yüksek kaliteli bakıma geniş erişim sağlamak için çalışacak.

İşlemin şartlarına göre, CVS Health, Signify Health adi hisselerinin her bir tedavüldeki hissesini nakit olarak 30,50 $ karşılığında takas ediyor ve bu da toplam yaklaşık 8 milyar $'lık işlem değerini temsil ediyor. CVS Health, işlem fiyatını mevcut nakit ve mevcut kaynaklarla finanse etti ve mevcut kredi notlarını korumayı taahhüt ediyor.

Sağlık Teknolojisi Tartışması

İki kuruluş güçlerini birleştirdikçe, teknolojinin sağlık hizmetlerinin daha iyi dağıtılmasında oynayabileceği rol hakkında Builder ile görüştük.
TechNewsWorld: Diğer alanlardaki teknoloji deneyiminiz, bu kavramların sağlık hizmetlerine nasıl benzersiz bir yaklaşım sağlayabileceği konusunda size ne gibi bilgiler veriyor?

Josh Builder: Bu soru benim için çok ilginç çünkü kariyerimi bir "teknoloji deneyimleri" dizisi olarak düşünmüyorum. Ama sanırım bunda doğruluk payı var. Farklı sektörleri kapsayan çok sayıda şirkette CTO oldum. Yüzeyde, kesinlikle ortak hiçbir şeyleri yok. Ancak bu çeşitli endüstrilerde çalışmak bana "örnekler" dediğim şeyi görmek için yüzeydeki farklılıkların ötesine bakmayı öğretti.

Kısacası, tüm bu şirketler farklı teknik yaklaşımlara sahip olabilir, ancak ortak zorlukları paylaşıyorlardı ve teknolojinin işleri ve hatta nasıl yapacakları hakkında düşünme biçimlerindeki bu büyük değişimlere neden olduğu anda bu şirketlerde CTO'ydum. iş modellerini oluşturdular.

Bu, Signify Health'te yaptıklarınızı nasıl etkiledi?

İnşaatçı: Bir adım geri çekilip bu yaygın teknik temaları sağlık hizmetleri alanına uygulamak için çıkarmaya başlayabildim ve bu sismik değişim anlarından birinin parçası olmak heyecan verici.

Geçenlerde kendimi güvenlik ve uyumluluktan ve bir işin sonraki aşamalarında bunu başarılı bir şekilde yakalamanın ne kadar imkansız olduğundan bahsederken buldum. Bunun muhtemelen çoğu şey için geçerli olduğunu düşünüyorum.

Teknoloji organizasyonu ne kadar geç getirilirse, gerçekten yenilikçi teknoloji çözümleri geliştirmek ve bunları zarif ve etkili bir şekilde entegre etmek o kadar zor olacaktır. Açıkçası, zorluğun bir kısmı, sağlık hizmetlerinin, talep işlemeyi optimize etmek gibi aynı şeyleri tekrar tekrar yapmaya yönelik eskimiş bir modele sahip eski bir sektör olmasıdır.

Bu onlarca yıldır işe yaradı; teknoloji tam da bu kadar maliyetli ve hantal kolaylaştırıcıydı. Ancak sağlık hizmetlerinde işler değişiyor, bu nedenle işletmelerin teknolojiyi tamamen yeni bir sağlık hizmetleri ekosisteminin ayrılmaz bir parçası olan stratejik bir motor olarak düşünmeleri gerekiyor.

Sağlık sektörünün teknolojiyi daha iyi kullanmasına izin veren noktaları nasıl birleştirirsiniz?

İnşaatçı: İşimin çoğu, çok yüksek düzeyde hikaye anlatmak. Biraz sabredersen burada bir metafora gireceğim. Dijital müziğin ortaya çıkmasından önce, mağazalar LP'ler, CD'ler ve kasetler satıyordu. Birincisi, benim hala çok fazla LP'm var. Ancak bu fiziksel varlıkları satmak, anlaşılması oldukça kolay bir iş modeliydi.

Şimdi, Spotify gibi bir şirket düşünürseniz, müzik endüstrisi çok daha karmaşık ve kökleri müşterilerin ilgisini çekmeye yönelik. Kısacası, bu sektörde nasıl para kazanabileceğiniz çılgınca değişti.

Yani, belki sağlık hizmetleri biraz 90'lardaki müzik mağazasına benziyor. Bir zamanlar oldukça net bir modeli ve ekosistemi vardı. Ama şimdi işler farklı ve insanlarla yepyeni yollarla etkileşime geçiyoruz.

Özellikle sağlık hizmetleri, sağlık hizmeti müşteri deneyimini iyileştirmek için nasıl daha iyi entegre edilebilir?
Kurucu: Bence şu anda sağlık sisteminin tanımlayıcı özelliklerinden biri, son derece karmaşık olmasıdır. Açıkçası, gezinmek çok kafa karıştırıcı ve sinir bozucu olabilir.

Örneğin, ödemeleri anlamaya çalışmak veya sağlayıcınızla iletişim halinde olmak gibi rutin olması gereken bir şey, tüketicileri güçlendirecek veya onlara öncelik verecek uygun teknolojiye sahip olmadığımız için devasa bir görev haline gelebilir.
Sadece işleri kolaylaştırmamız gerekiyor. Bunun bir kısmı basitleştirme ile ilgili, diğer kısmı ise bakım için daha fazla seçenek sunmakla ilgili. Ne yazık ki, mevcut sistemimizin çalışma şekli tüketici düşünülerek tasarlanmamıştır.

Sağlık hizmetleri portalınızda oturum açmayı ve nereye bakacağınız veya sigorta kapsamınızı veya maliyetinizi nasıl onaylayacağınız konusunda hiçbir fikriniz olmadığını düşünün. Bahsetmiyorum bile, bilgilerin güncel olup olmadığına bile güvenmeyebilirsiniz. Bu konuda da “en iyi marka” yoktur.

Dolayısıyla, Signify ve CVS için fırsat, gerçekten tüketici dostu ilk teklifi oluşturmaktır. Basit, daha fazla seçenek ve hepsi de tüketicinin özeni ve zamanı göz önünde bulundurularak. Bu gerçekten etkili.

Signify Health'in baş teknoloji sorumlusu olarak mevcut rolünüz göz önüne alındığında, teknolojiyi daha iyi entegre etmenin önündeki en büyük engeller olarak neleri görüyorsunuz?
Builder: Kariyerimin başında bana bir sağlık şirketinin CTO'su olup olmayacağımı sorsaydınız, muhtemelen buna inanmazdım. Benim gibi iyi teknoloji uzmanları şimdiye kadar bu alanda gerçekten yaşamamışlardı.

Ancak sorunların çözülmesinin ne kadar karmaşık ve ilginç olduğunun farkına vardığımız için sağlık hizmetlerine giderek daha fazla yönelmeye başlıyoruz. Zorlu ve benzeri görülmemiş bir şey üzerinde çalışmak son derece tatmin edici olabilir. Daha önce belirttiğim gibi, burada teknolojinin bir etki yaratması için bir fırsat var.

Hepimiz siviller olarak sağlık sistemiyle ilgileniyoruz ve sanırım hepimiz bunun tüketici dostu olmadığı konusunda hemfikir olabiliriz. Bu nedenle, onu geliştirmekle ilgili bir çıkarımız var. İşimiz gerçekten misyon odaklı ve her gün ortaya çıktığınızda bu gerçekten kişisel olarak motive edici olabilir.

CVS satın alımıyla ilgili heyecan verici şeylerden biri, hâlihazırda yaptıklarımıza ek olarak insanların evlerine getirdiğimiz tüm diğer ürünlerdir. Olasılıklara bakmak heyecan verici.

AI, sağlık hizmetleri operasyonlarını iyileştirmede nasıl bir rol oynamalıdır?

Oluşturucu: Sağlık hizmetlerinde yapay zeka potansiyeli nihayetinde tüm yönleri etkileyecektir. Belki bir süreliğine değil ama sonunda olacağını düşünüyorum. Sağlık sektörü, üretken yapay zeka konusunda özellikle heyecanlı ama aynı zamanda doğru yerin neresi olduğundan emin değil.

Bununla birlikte, şu anda, yeteneklerini keşfederken, yapay zeka için en iyi yer, bir hastayla doğrudan temas halinde çalışmak yerine rutin sağlık hizmetleri süreçlerini düzene sokmak ve bunlarla ilgili kararlar almaktır.

Dikkate alınması gereken çok şey var. Empati, HIPAA Gizlilik Kuralı kapsamında korunan sağlık bilgileri ve üyelerimizi ve hastalarımızı nasıl koruduğumuz kritik öneme sahiptir. Ancak, veri girişi gibi daha fazla manuel görevi otomatikleştirmek için yapay zekayı kullanmak için mükemmel bir fırsat olduğunu inkar edemem.
Konuyla ilgili hızlı bir arama yaparsanız, "AI, hastalarla konuşmada doktorlardan daha iyidir" gibi şeyler iddia eden makalelerin etrafında çok fazla gürültü göreceksiniz. Ama biz bundan çok uzağız.

Tabii ki, bir kişiyle konuşmanın hala bir değeri vardır ve birdenbire bunun doğru olmadığını iddia etmek için hiçbir teşvik yoktur. AI nedeniyle sağlık hizmetlerinde en önemli gelişmeler, muhtemelen insanların kafasında sahip olduğu ezoterik bilgi kümeleri etrafında olacaktır.

Bir şey olursa, sağlayıcıların hastalarıyla daha derin bir düzeyde etkileşim kurabilecekleri ve insanlara kendilerini değerli hissettiren bir insan bağlantısını artırabilecekleri noktaya kadar süreçleri otomatikleştirecektir.

Sağlık Hizmetlerinin Geleceğini Teknoloji ve Yetenekle Geliştirmek

Builder, Signify Health ve CVS'nin çabalarının çoğunun İrlanda'nın Galway kentindeki yeni Ar-Ge merkezine odaklandığını ve ağırlıklı olarak üst düzey yetenekleri işe almaya odaklandığını belirtti.

Teknoloji startup'larının mühendisler için belli bir parlaklığı ve çekiciliği var. Çalışmanın kendisi karmaşık ve ilginç olabilir, ancak arkasında hiçbir madde yoktur. Örneğin, bir anlam ifade eden daha büyük bir resmi veya misyonu yoktur. Yine de bu endüstri, üst düzey yetenekleri cezbeden çözülmesi gereken karmaşık teknoloji sorununu dile getirmede bizden çok daha iyi bir iş çıkarıyor, diye gözlemledi.

Builder, "Sağlık endüstrisinin, günlük olarak çözdüğümüz lezzetli zorlukları daha iyi ifade etmesi ve buradaki işi bu kadar teşvik edici, yenilikçi ve ödüllendirici kılan şeyin teknik yönünün sesini artırması gerekiyor" dedi.

"Teknoloji yaratmaya yönelik bu yeni süreç, Amerikan sağlık hizmetlerinde bir dönüm noktasında ve insanların yaşamları üzerinde büyük bir etkiye sahip. Görevin yanı sıra işi de daha iyi satmamız gerekiyor. Çoğu endüstride her ikisi de yoktur. ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

saglik teknolojileri sanliurfa saglik haberleri teknoloji haberi