Şanlıurfa Barosu'ndan Ekrem İmamoğlu açıklaması

TAKİP ET

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karara tepkiler sürüyor.

ŞANLIURFA - Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karara tepkiler sürüyor.

Başkan Ekrem İmamoğlu'na mahkeme tarafından 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Verilen kararın ardından Şanlıurfa Barosu yazılı açıklamada bulundu.

Yargının bağımsızlığının zedelendiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmiştir. Bugün tarihi bir hukuksuzluk daha yaşanmıştır, bu dava siyasi bir davadır. İstanbul’da yaşayan 16 milyon vatandaşımızın iradesine darbe vurulmuştur.

Yargı siyasi dizayn aracı oldu 

Yargı siyasi iktidarın dizayn aracı değildir. Hukuk devletinin temel unsuru olan yargı bağımsızlığı, seçme ve seçilme hakkı ve hukukun üstünlüğü ilkelerine aykırı davranılamaz. Yargı bağımsızlığı ve hukuka güven ağır yara almıştır.

Yargının siyasallaştırılarak daha önceki uygulamalarında olduğu gibi siyasi yasaklar, siyasilerin dokunulmazlıklarının kaldırılarak tutuklanmaları ve kayyum atamalarında bir sindirme aracı olarak kullanılmasına karşı mücadelemize devam edeceğiz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur"

urfa barosu ekrem İmamoğlu yargı urfa haber İstanbul