Şanlıurfa Barosu'ndan sandık itirazları geldi

TAKİP ET

Şanlıurfa'da oy kullanma sırasında bazı usulsüzlüklerin yaşandığının iddia edilmesi üzerine Şanlıurfa Barosu ve siyasi parti avukatlarından itirazlar geldi. YSK'ya başvuran baro avukatları ve siyasi parti avukatları konunun yakından takipçisi olduklarını açıkladı.

Şanlıurfa’da oy kullanma sırasında bazı usulsüzlüklerin yaşandığının iddia edilmesi üzerine Şanlıurfa Barosu ve siyasi parti avukatlarından itirazlar geldi. YSK’ya başvuran baro avukatları ve siyasi parti avukatları konunun yakından takipçisi olduklarını açıkladı.

Şanlıurfa’da sosyal medyada hızla yayılan ve özellikle kırsal mahallelerde kadınların yerine oy kullanıldığı iddia edildi. Yaşanan bu gelişmeler üzerine Şanlıurfa Barosu söz konusu sandıklar için itirazda bulunduğunu duyurdu.

Şanlıurfa Barosu resmi sosyal medya hesaplarından yapılan yazılı açıklamada, “Seçim Güvenliği Merkezimize gelen ihbarlar ve Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde yer alan Şanlıurfa da bazı köylerde oy kullanmaya gelmeyen kadınlar yerine toplu oy kullanımının tespit edilmesi üzerine tespit edilen sandıklar için itirazlarda bulunulmuştur.

Şanlıurfa Barosu Seçim Güvenliği Merkezi olarak gelen ihbarlar hassasiyetle tarafımızca takip edilmekte ve gereken tüm işlemler ivedilikle yerine getirilmektedir. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur” denildi.

AKÇAKALE’DE NELER OLDU?

Yine Akçakale’ye bağlı Gündaş mahallesinde paket oy kullanıldığı iddiası üzerine Gelecek Partisi avukatları ve Baro Başkanlığı avukatları itirazlarda bulundu. Barodan yapılan açıklamada, “Seçim Güvenliği Merkezimize gelen ihbar üzerine Akçakale ilçesi Gündaş mahallesinde oy kullanmaya gelmeyenler yerine ve toplu bir şekilde oy kullanıldığının tespit edilmesi üzerine seçim kuruluna gerekli itirazlarda bulunulmuştur. Yine görevli sandık kurulu üyesi hukuksuzluğa itiraz etmesi nedeniyle darp edilmiş üzerine sıcak su dökülerek okul dışına çıkarılmıştır. Sandık görevlisi Akçakale Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.” ifadelerine yer verildi.

urfa barosu seçim guvenligi sanliurfa secim