Şanlıurfa çiftçisinin yüzde 88'i borçlu

TAKİP ET

Tarım kenti Şanlıurfa'da tarımsal sulama yapan çiftçinin yüzde 88'inin elektrik borcu var. Bu borçların tahsil edilmesi için sağlanan faizsiz kredi başvurusu ise bir hayli düşük kaldı.

Tarım kenti Şanlıurfa’da tarımsal sulama yapan çiftçinin yüzde 88’inin elektrik borcu var. Bu borçların tahsil edilmesi için sağlanan faizsiz kredi başvurusu ise bir hayli düşük kaldı.

Sık sık elektrik kesintileri ve elektrik borcundan dolayı elektrik dağıtım şirketiyle karşı karşıya gelen Urfalı çiftçilerin yaklaşık yüzde 88’i elektrik borcunu ödeyemez durumda ya da ödemiyor.

Şanlıurfa’da düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarına açıklamada bulunan DEPSAŞ Enerji sorumlusu verileri paylaştı. DEPSAŞ Enerji sorumlusunun yaptığı açıklamada Şanlıurfa’da bulunan tarımsal sulama yapan 16.296 aktif abonenin 14.394’ün borcunun olduğunu söyledi. Bu rakam çiftçinin yüzde 88'ine tekabul ediyor. 

Şirketin çiftçilerden alacağı olan borç ise bir hayli yüksek. Açıklanan verilere göre çiftçinin bireysel borcu  8.7 Milyar iken sulama birliklerinin borcu ise 883 Milyon TL oldu. Bu rakamların sadece 35 Milyonu faizsiz kredi ile ödendi.
 

dedas urfa dedas ciftci borc dicle elektrik