Şanlıurfa'da 13 ilçeye 400 proje yapılacak

TAKİP ET

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, gençlik ve spor alanında Şanlıurfa'ya 400'e yakın proje yapılacağının açıklandığı törende konuştu. Bakan Kasapoğlu, 13 ilçenin yatırımlardan faydalanacağını söyledi.

Şanlıurfa Genelinde Gençlik ve Spor Alanında 400'e Yakın Projenin protokol töreni Ankara'da gerçekleştirildi. Törende Şanlıurfa gençliğine yönelik her zaman pozitif tutum içerisinde olacaklarını belirten Vali Salih Ayhan, yapılacak yatırımlarla birlikte Şanlıurfa'nın tamamen bir spor şehri olacağını söyledi. 

"Türkiye gençliği dünyaya örnek bir gençliktir"

Gençliğe yönelik yatırımların çok güzel dönüşlerle gündeme gelmeye devam ettiğini dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Bakan Kasapoğlu, “Burada bir iş birliği var burada bir kardeşlik tablosu var. Ben özellikle Sayın Valime, Sayın Milletvekillerime, değerli Büyükşehir Belediye Başkanımıza, değerli İlçe Belediye Başkanlarımıza, Ak Partimizin, Milliyetçi Hareket Partimizin İl Başkanlarına, Cumhur ittifakımızın değerli İlçe Başkanlarına ve en büyük umudumuz en büyük heyecanımız ve bugünümüz yarınımız sevgili gençlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.



Şanlıurfa’da neler yapıldı?

Bakan Kasapoğlu sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: "Şanlıurfa nereden nereye diyoruz ya eser, hizmet siyasetimizde bazı rakamları sizlerle paylaşmak istiyorum. 2002’de Şanlıurfa’da 2 adet yurt vardı. Türkiye genelinde 190 bin kapasite vardı onu 750 bine çıkardık ve her geçen gün yeni kapasite ekliyoruz. Şanlıurfa’da 2 olan yurdumuz şuan 6 ve toplam kapasiteyi yüzde 350 arttırdık. İnşallah bin kapasiteli yeni yurdumuzu da proje ihalesine çıktık ve onunda inşallah en kısa zamanda inşaatına başlayacağız. Şanlıurfa’da 20 yıl önce sadece bir gençlik merkezi vardı, bugün 11 gençlik merkezi var, yenilerini inşallah bu imzayla birlikte kazandıracağız. On binlerce kardeşimiz bu gençlik merkezlerinden sosyal, eğitsel, kültürel ve sportif anlamda olağanüstü çalışmalarla faydalanıyor. 

Şanlıurfa’da tesis sayımız 2002’de 4 iken şuanda tam 80 tesisimiz var. İnşallah bu protokollerle bunu çok daha farklı boyuta taşıyacağız. Harran gençlik merkezi, Bozova gençlik kampı yine bu anlamda bizlerin heyecan duyduğu çalışmalar. Tabi ülkemizin her tarafında olduğu gibi Şanlıurfa’da da lisanslı sporcu sayımız az önce Valimiz bahsetti sayıları bin 600’den yüz binlere yaklaştı. Spor kulübü sayısı 51’den 170’e çıktı. Elbette şehrimiz dinamik, enerjik, genç potansiyelimiz çok güçlü bunları inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde hep birlikte el ele vererek üreterek, çalışarak bu standartları niteliğiyle, niceliğiyle arttırmaya devam edeceğiz. Bizler üretmekten, ihya ve inşa etmekten başka bir yol bilmeyiz. Başkaları ne yaparsa yapsın gençlerimiz için bilimde, sanatta, edebiyatta, iş hayatında, sporda lider gençler için inşallah bugüne kadar çalıştığımızdan daha fazlasını çalışarak gerçekleştireceğiz, başaracağız. 



13 ilçe yatırımlardan faydalanacak

13 ilçemiz her biri bu anlamda protokollerden güçlü bir şekilde istifade edecek. Bin 500 kişilik spor salonumuz, kadın spor ve sağlık merkezimiz, çok amaçlı salonlarımız, okçuluk salonlarımız, hentbol salonumuz, 6 farklı antrenman salonumuz, 8 farklı spor salonumuz, 1 adet yeni il tipi gençlik merkezimiz, 5 adet kütüphaneli gençlik merkezimiz, 2 adet salonlu gençlik merkezimiz, 6 tip gençlik merkezimiz, 4 mahalle tipi gençlik merkezimiz, sentetik çim yüzeyli hokey sahamız ve 8 yarı olimpik yeni yüzme havuzumuz, 2 adet su sporları merkezimiz, futbol sahalarımızın modernizasyonu, 6 kitap otağımız ve 188 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahamız, 3 adet tenis kortumuz, 32 adet basketbol ve voleybol sahamız, 250 adet basketbol potamız ve bununla birlikte 19 spor tesisimizin baştan sona yenilenmesi, modernizasyonu ve milyonlarca liralık yatırım Şanlıurfa’mız için helali hoş olsun, hayırlı uğurlu olsun.”

Vali Ayhan yatırımlardan dolayı teşekkür etti

Konuşmasında Şanlıurfa gençliğine yönelik yaklaşımından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'na teşekkür eden Vali Salih Ayhan ise "Şanlıurfa'da göreve başlayalı 15 gün oldu. Bu görevi bize veren Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Hakikaten göreve başladığımız anda da bu tür bereketli işlerde olmak bir nasip işi ve ben şanslı olduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. İnşallah bu protokoller ve projeler çerçevesinde alacağımız kaynağın her bir kuruşu Şanlıurfa’mızın gençlerine, evlatlarına inşallah onların hayallerine çok çok güçlü katkılar sağlayacağına ben yürekten inanıyorum" dedi. 



Vali Ayhan'dan "akli selim, kalbi selim, zihni selim gençler" vurgusu

Vali Ayhan konuşmasının ilerleyen cümlelerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'akli selim, kalbi selim, zihni selim gençler' ifadesini kullanarak "İnşallah buradaki imzaları, projeleri gerek finansal anlamda gerek yer seçiminde gerekse erken bitmesi açısından olsun gayret göstereceğiz ve erkenden çocuklarımızı, sporcularımızı bu hizmetlerden faydalandırmak için gayret göstereceğiz. Gençlerimizin gönüllerini hem maddi hem manevi olarak güçlü bir şekilde inşa edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın gençler üzerine çok güzel bir sözü var, 'akli selim, kalbi selim, zihni selim gençler' bunlar hepsi bir imkandır. Bunlar hepsi bir imkandır, her imkan bir imtihandır, bu imtihanların hakkını verebilmek inşallah bizlere nasip olur. Bu projeler şehirde aynı zamanda ekonomik bir hareketlilikte oluşturacak. Biz meseleye sadece gençlik boyutuyla baktık ama finans boyutuyla, ekonomik inşaat boyutuyla, sosyal boyutuyla, siyasal boyutuyla çok güçlü kazanımlar sağlayacağını söyleyebiliriz" diye konuştu. 

"Bugün tarihte altın harflerle yerini alacak"

Şanlıurfa'da genç potansiyelin farkında olduklarını ve bugünün tarihte altın harflerle yerini alacağını belirten Vali Ayhan, "Bir milyon 100 bin gencimiz ve 75 bin lisanslı gencimiz var. Ciddi manada ulusal ve uluslararası müsabakalarda katılım oranı artan bir Urfa var. Tesis sayısı anlamında ilin büyüklüğü bakımından baktığımızda çok iç acıcı değil ama bu yatırımlar daha önce yapılan yatırımların tamamlayıcısı ve 3 katı. Dolayısıyla Şanlıurfa tarihinde gençlik ve spor alanında belki de bugün altın harflerle tarihe not düşülür. O yüzden Sayın Bakanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Her zaman bizlere destek oldular, dolayısıyla bu çalışmalar bize Şanlıurfa’da güç verecek. Ben tekrar hayırlı olsun, bereketli olsun dileklerimi iletiyorum. Her kuruşun evlatlarımızın hayallerini süslemesini Rabbimden niyaz ediyorum, hayırlı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.