Şanlıurfa'da 3 ilçeyi sulayacak projede yine tarih verilmedi

TAKİP ET

Devlet Su İşleri (DSİ) GAP 15. Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı, Bozova Pompaj Sulaması 2. kısım yapım işi şantiyesini ziyaret etti. Ziyarete ilişkin açıklama yapan DSİ projenin bitiş tarihine ilişkin ise herhangi bir açıklama yapmadı.

ŞANLIURFA - Devlet Su İşleri (DSİ) GAP 15. Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı, Bozova Pompaj Sulaması 2. kısım yapım işi şantiyesini ziyaret etti.

Yapımına yıllar önce başlanan ve yılan hikayesine dönen Bozova Pompaj Sulaması 2. kısım yapım işi devam ederken çalışma alanına dikkat çeken bir ziyaret gerçekleşti. DSİ Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı ve beraberindeki teknik heyet çalışmaları yerinde inceledi.

Bitiş tarihi için açıklama gelmedi

Bittiğinde Bozova - Hilvan - Karaköprü sınırları içinde kalan 109. 580 Dekar araziyi sulayacak olan projede yıllık hedeflenen gelir ise 52 milyon TL olarak açıklandı. DSİ'den yapılan açıklamada sulama projesinin ne zaman bitirileceğine ilişkin herhangi bir bildi verilmedi.

Bölge müdürünün ziyaretine ilişkin DSİ 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bölge Müdürümüz Ali Naci Kösalı ve beraberindeki teknik heyet ile birlikte Bozova Pompaj Sulaması 2. Kısım Şantiye ve Ana kanalda incelemelerde bulundu. Bozova Pompaj Sulaması 2. Kısım Yapım İşi ile Bozova-Hilvan - Karaköprü sınırları içinde kalan 109. 580 Dekar arazi modern tarım yöntemleri ile sulanması ve yıllık 52 milyon TL gelir artışı hedeflenmektedir.”
 

urfa haber dsi dsi sulama hilvan bozova karakopru