Şanlıurfa'da 38 bin kişiye 'koronavirüs' cezası

TAKİP ET

Şanlıurfa'da Kasım ayından bu yana sokağa çıkma yasağını delen 5 bin 709 kişi hakkında idari işlem yapıldı. 2021 yılı Şubat sonu itibariyle kentte maske ve sosyal mesafe kuralını ihlal ettikleri gerekçesiyle hakkında işlem yapılan kişi sayısı ise 32 bin 305.

Türkiye’de sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı hafta sonunda denetimler sürdü. Şanlıurfa’da geçtiğimiz hafta sonu ana caddeler ve önemli kavşaklarda yasak nedeniyle denetimler sıkı tutuldu. Denetimler sırasında sokağa çıkmak için izin belgesi olmayanlara cezai işlem uygulandı.

HAFTA SONU 3 BİNDEN FAZLA İŞYERİ DENETLENDİ

27 Şubat Cumartesi günü kentte 385 ekipten oluşan 261 araç ve bin 331 personel, 28 Şubat Pazar günü ise 392 ekipten oluşan 266 araç ve bin 360 personelle denetim yapıldı. İşyeri, alan denetimleri ile maske, mesafe, temizlik, izolasyon tedbirleri ve sokağa çıkma kısıtlamalarını denetleyen ekipleri, 3 bin 155 iş yerini koronavirüs tedbirleri kapsamında denetledi. Kuralları ihlal ettikleri belirlenen 9 işyeri ile izolasyon tedbirini ihlal ettiği belirlenen bir kişi hakkında idari işlem yapıldı.

YASAĞI İHLAL EDENLERE İDARİ İŞLEM

Aynı tarihlerde 21 kişiye maske ve sosyal mesafe kuralını ihlal ettikleri gerekçesiyle idari para cezası verildi. Sokağa çıkma kısıtlamalarına uymadıkları tespit edilen 133 kişi hakkında ise idari işlem yapıldı. Vatandaşa telefon ile sağlık hizmetleri ulaştıran ve danışmanlık hizmeti veren çağrı merkezi, iki gün boyunca 533 çağrı yaptı, 329 vatandaşa mobil sağlık hizmeti ulaştırılmasını sağladı.

5 BİN 709 KİŞİ YASAKLARI DELDİ

Şanlıurfa Valiliği, Kasım ayından bu yana kuralları ihlal ettikleri gerekçesiyle haklarında işlem yapılan kişi sayısını da açıkladı. Salgın Denetim Merkezi verilerine göre, sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanmaya başladığı 21 Kasım 2020 tarihinden, 28 Şubat 2021 tarihine kadar Şanlıurfa genelinde 5 bin 709 kişi hakkında sokağa çıkma kısıtlamalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle idari işlem yapıldı.

Şubat 2021 itibariyle maske zorunluluğuna uymadıkları için haklarında işlem yapılan kişi sayısı ise 32 bin 305 olarak kayıtlara geçti.