Şanlıurfa'da bir garip diş hastanesi hikayesi!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da sağlık alanında yaşanan sorunlar devam ediyor. Son aylarda en çok yaşanan sorunlarının başında ise randevu alma geliyor. Özellikle diş hastanelerde randevu almak isteyen vatandaşlar, haftalar aylar sonrasına kadar sıra bulamamaktan şikayetçi.  

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da sağlık alanında yaşanan sorunlar devam ediyor. Son aylarda en çok yaşanan sorunlarının başında ise randevu alma geliyor. Özellikle diş hastanelerde randevu almak isteyen vatandaşlar, haftalar aylar sonrasına kadar sıra bulamamaktan şikayetçi.
Randevu alamayan ve gittiği bütün kapılar kendisine kapanan Salih Şipak isimli vatandaş, sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile adeta isyan etti.  Eşinin dişlerini tedavi ettirmek için randevu almak isteyen Salih Şipak, “Sağlıkta devrim dedikleri garibana işlemiyormuş sadece parası ve arkası olana işliyormuş“dedi.

İşte Salih Şipak ve eşinin diş hastanesi hikayesi:

“Eşim yaklaşık iki ay önce diş ağrısından şikayet etmeye başladı. Doğal olarak Diş Hastanesinden randevuya baktık. İki hafta sonraya Eyyübiye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde randevu bulabildik.
Buraya kadar her şey normal seyrinde ilerlerken randevu günü gelince ilk şokla karşılaştık.

Doktor "Biz burada sadece diş muayenesi ve çekimi yapıyoruz, tedavi için ayrıca endodonti bölümünden randevu almanız gerekiyor" dedi. Biz de doktor bilir diyerek doktorun yanından ayrıldık bize ağrı kesici ilaç bile yazmadı. MHRS üzerinden endodonti bölümünden randevu almaya çalıştık ama boşa çaba hiçbir yerde bu bölümün randevusu yok.

Biz de telefonla randevu alma yöntemini denemek istedik telefona çıkan arkadaşa durumu anlattık ve arkadaş bize endodonti bölümünden doğrudan randevu alamayacağımızı bu bölümün ileri tedavi yöntemi olduğunu ve ancak doktorun sevki ile mümkün olabileceğini belirtti. Yine de doktor randevusu talep ettik ve yine 10 gün sonraya randevu aldık.

Tekrar Eyyübiye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine gittik ama ikinci başarısız denemede doktordan bir de azar işittik "önceki muayenede tedavi olmak için endodonti bölümüne gitmeniz gerektiği söylenmiş zaten niye buraya geldiniz" dedi.

‘Yine elimiz boş geri döndük’

Bu arada bir akşam diş ağrısı artınca hanımla birlikte Eyyübiye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi aciline gittik ve doktor bize tedavi için doktorun yetersiz kaldığı durumlarda sarı alan açar ve siz bu sarı alan ile gittiğiniz bir uzman doktor tarafından tedavi edilirsiniz dedi.

‘Yine eli boş döndük’

Sarı alan oluşmuş ama doktorun gidin dediği endodonti bölümünden randevu almak ne mümkün!
MHRS'den baktığımda sadece Diyarbakır'da randevu var o da bir kaç hafta sonrasında. Bir de Harran Üniversitesi Diş Hastanesine gidelim dedik ama orası da sevk olmadan Yeşilkartlı hastalara bakmıyoruz dedi.

Ücretini ödeyelim dedik ama çok yüksek rakam çıktığı için oradan da vazgeçtik. (Çünkü o kadar paramız yoktu) Şimdi oturmuş ne yapacağımızı düşünüyoruz. Bu süreçte siyasi kimliğimi ve dostlarımı kullanarak aynı gün tedavi olabilirdik ama yapmadık yapmayacağız.

Düzgün bir tedaviye ihtiyacınız varsa ya torpil kullanacaksınız yada tonla para verip özel hastaneye gideceksiniz!  Burada başka seçeneğiniz yok malesef!... Sağlıkta devrim dedikleri garibana işlemiyormuş sadece parası ve arkası olana işliyormuş.”
 

şanlıurfa sağlık randevu diş hastanesi