Şanlıurfa'da bir kadının öldüğü kazayla ilgili gerçekler ortaya çıktı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da, 75 yaşındaki Aliye Asoğlu'na çarparak ölümüne yol açan kişinin Haliliye Belediyesinin personeli olduğu ortaya çıktı. Güvenlik kamerasına da yansıyan olayda, sürücünün Asoğlu'na yaya geçidinde çarptığı görülüyor. 'Adalet istiyoruz' diyen çocukları, belediyeye ait hizmet aracıyla annelerine çarpan İ.H.C.'nin cezalandırılmasını istiyor.

75 yaşındaki Aliye Asoğlu’na çarparak ölümüne yol açan sürücü, Haliliye Belediyesi’nin personeli çıktı. Belediye hizmet aracıyla Asoğlu’na çarpan İ.H.C., kazanın ardından olay yerinden kaçtı. O anlar, bölgedeki güvenlik kameralarına yansıdı. 



YAYA GECİDİNDE ÇARPMIŞ

Olay 1 Mart Pazartesi günü, Haliliye İlçesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda meydana geldi. Haliliye Belediyesine ait 06 CDE 379 plakalı hizmet aracı ile Uçaksavar istikametine doğru ilerleyen İ.H.C., Yeşildirek Mahallesi mevkiinde yaya geçidini kullanarak karşıya geçmeye çalışan Aliye Asoğlu’na çarptı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce uçan Asoğlu, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 



OLAY YERİNDEN KAÇTI

75 yaşındaki Asoğlu’nun hayatını kaybetmesine yol açan feci kaza, güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, kızlarıyla birlikte karşıya geçmek isteyen Asoğlu’na İ.H.C.’nin kontrolündeki aracın çarptığı görülüyor. Annelerini birkaç metre ötede yerde gören kızları, sürücüye ‘sürat’ yaptığı iddiasıyla tepki gösteriyor. Ancak sürücü İ.H.C., kapıları kilitli olan araçtan inmiyor. İ.H.C.’nin bir süre sonra da olay yerinden kaçtığı kameralara yansıyor.



KAZA TUTANAĞINDA ‘KUSURLU’ BULUNDU

Babası E.C.’nin de Haliliye Belediyesinde encümen olduğu belirtilen İ.H.C., kaza tutanağında da kusurlu bulundu. Kaza tespit tutanağında İ.H.C.’nin 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 51-1-A (Aracın hızını, kavşaklara yaklaşırken, dönemeçlere girerken, tepe üstlerine yaklaşırken, dönemeçli yollarda ilerlerken, yaya geçitlerine, hemzemin geçitlere, tünellere, dar köprü ve menfezlere yaklaşırken, yapım ve onarım alanlarına girerken azaltmamak) kuralını ihlal ettiği belirtildi.



ÇOCUKLARINDAN ‘ADALET’ ÇAĞRISI

Ölümün 75 yaşında bir trafik kazası sonucu bulduğu 75 yaşındaki Asoğlu’nun çocukları, annelerine çarpan İ.H.C.’nin tutuklanmasını istiyor. Kaza tutanağında sürücünün kusurlu bulunduğuna dikkat çeken Nesrin Karahanlı, “Annem mezarda, ölümüne yol açan kişi ise dışarıda serbest dolaşıyor. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz” dedi.



CUMHURBAŞKANINA SESLENDİLER

Asoğlu’nun kızları Nesrin Karahanlı ile Besra Şahbaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e seslendi. Karahanlı, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve adalet bakanımız, ne olur sesimizi duyun ve bize yardımcı olun” derken, Şahbaz, “Annem şu an mezarda, İ.H.C. ise dışarıda. Biz tutuklu yargılanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.