Şanlıurfa'da bölgenin en büyük balık üretim tesisi kuruluyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesine bağlı kırsal Hoşin (Uluyazı) Mahallesi'nde bölgenin en büyük balık üretim tesisi kuruluyor.

HİLVAN - GAP Projesinin başkenti Şanlıurfa’da iş yelpazesi genişlemeye devam ediyor, GAP ile birlikte ciddi bir tarımsal üretim kapasitesi kazanan Şanlıurfa’da çeşitli dallarda yatırımlar da yapılmaya devam ediyor.

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde yaklaşık 50 dönüm üzerinde kurulan balık üretim çiftliğinde sona doğru gelindi. İki ayrı dev havuz, balık kafesleri ve idari binadan oluşan balık üretim tesisi kısmi olarak üretime başladı.

Bölgenin en büyüğü olacak

Güneydoğu’nun en büyük tesisi olma özelliği taşıyan balık üretim tesisi hakkında Ajans Balıklıgöl’e konuşan Hanif Düzme, “Fırat’ın incisi konumunda olan Hilvan bereketli topraklarıyla oldukça önemli bir ilçemizdir. Bizler de bu önemin farkında olarak böyle bir tesis kurmaya karar verdik. Tesisimizin büyük bir kısmı tamamlandı.” dedi.

‘Üretimin öneminin farkında olarak kurduk’

Amaçlarının ilçenin ve bölgenin istihdamına katkı sağlamak olduğunu söyleyen Hanif Düzme, “Bu tesis ile hem ilçemizde iş kolları genişleyecek hem de üretime katkı sağlayacak. Tesis tam anlamıyla faaliyete girdiğinde çalışacak personel sayısı bakımından da oldukça önemli bir konumda olacaktır. Üretimin öneminin farkında olarak hayata geçirdiğimiz bu projenin öncelikle Hilvan olmak üzere ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. 
 

hilvan hilvan haberleri hilvan balık uretimi urfa haberleri sanliurfa fırat fırat