Şanlıurfa'da bu kadar şikayetin sebebi ne?

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın kırsal ilçelerinden büyükşehir belediyesine çeşitli nedenlerle şikayet dilekçeleri geldiği ortaya çıktı. İddia, büyükşehir belediye meclisine taşındı. Muhalefet, şikayetleri konuşabilmek için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün meclise gelmesini bekliyor. Ancak Beyazgül'ün, 6 aydır meclis toplantılarına katılmadığı belirtiliyor.

30 Mart 2014 seçimleriyle birlikte büyükşehir olan Şanlıurfa’nın kırsal ilçelerinden sık sık şikayet dilekçeleri geldiği iddia edildi. Konu, büyükşehir belediyesi meclisine taşındı. Şikayetlerin gerekçesi soruldu.

Önergede, “Başkanlık makamına yazılan dilekçeler kırsal yolların eksik, bozuk bakımsız ve yetersiz olduğu beyan edilmektedir” denildi.

“SORUN NE” DİYE SORULDU

Muhalefet, meclise sunduğu soru önergesinde “Neden bu kadar şikayet var” diye sordu. Henüz bir yanıt gelmedi. Meclis başkanlığına “Eksik ekip mi var, eksik ekipman mı var, eksik personel mi var. Ya da kırsalda bütçe eksikliğimiz mi var? Ya da süreci iyi yönetecek eksik veya liyakatsiz ekiplerle mi çalışıyoruz” gibi sorular yöneltildi.

BEYAZGÜL 6 AYDIR MECLİSE GİTMİYOR MU?

Gelen şikayetleri Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile konuşmak isteyen muhalefet, Beyazgül’ün 6 aydır meclise uğramadığını savunuyor. Soru önergesini meclise sunan HDP’li encümen Sıtkı Dursun, “Kırsal bölgelerden çok fazla şikayet geliyor. Biz bu şikayetleri başkanlık makamıyla konuşarak bilgi almak istiyoruz ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel bey, 6 aydır meclise gelmiyor” dedi.

Beyazgül’ün yokluğunda Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan oturumları yönetiyor.