Şanlıurfa'da bulunan Puhu Kuşu tedavi altına alındı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da duyarlı bir vatandaş tarafından bitkin halde bulunun Puhu Kuşu yetkililerce teslim alındı.

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Karacaören mahallesinde meydana gelen olayda edinilen bilgiye göre, bir vatandaş kırsal alanda gezinirken bitkin halde bir yavru Puhu Kuşu buldu. Bulduğu hayvanı zarar görmeyecek şekilde korumaya alan vatandaş Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Şanlıurfa Şubesi (DKMP) ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen DKMP ekipleri yavru Puhu Kuşunu teslim aldı. Yavru kuş tedavi edilmek üzere Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine götürüldü. Yavru tedavi edildikten sonra doğal yaşam alanına bırakılacak.

Teslim alınan yavru kuşa ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bozova İlçesi Karacaören Köyünde duyarlı vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunan yavru Puhu kuşu, Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezimizde tedavi edilmek üzere teslim alınmıştır.”

PUHU KUŞU NEDİR?

Puhu kuşu önemli Kuş türlerinden bir tanesidir. Puhu kuşu; turuncu ya da altın sarısı olan parlak ve sert bakışlı gözlere, büyük kanat açıklığına, çizgili siyah ya da kahverengi sırtlara ve aynı zamanda da iri bir yapıya sahip olmaktadırlar. Bu özellikleri puhu kuşunu diğer kuşlardan ayırt etmektedir.

PUHU KUŞU NEREDE YAŞAR?

Yerleşik bir yaşama sahip olan puhu kuşuna; Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya kıtalarında rastlamak mümkündür. Doğada en fazla yirmi yıl boyunca yaşayabilen puhu kuşlarının, doğada bilinmekte olan herhangi bir düşmanı bulunmamaktadır. 

PUHU KUŞU NE İLE BESLENİR?

Puhu kuşlarının temel besin kaynağı memeliler olup balık, yılan, kurbağa, kertenkele ve kuşları da avlamaktadırlar. Gece kuşu olan puhu kuşu, en fazla şafakta ve alaca karanlıkta aktif olmaktadırlar.