Şanlıurfa'da büyük tehlike kapıda

TAKİP ET

Şanlıurfa Bozova'da tarlalara ekilen şeker pancarı ve hububat ürünleri bir haftaya kadar sulanmazsa binlerce dönümlük alana ekili ürünler heba olacak.

Şanlıurfa’da bu yıl yaşanan kuraklık çiftçiyi olumsuz etkiledi. Kuraklık nedeniyle binlerce dönümlük alana ekilen ürünler heba olmak üzere. İddiaya göre, sulama birliği borcunu ödeyemeyince elektrikler de kesildi. Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, tarlaların bir hafta daha sulanamaması durumunda binlerce dönümlük alanla ekilen ürünlerin heba olacağını söyledi. Çiftçiyi bekleyen zarar ise yaklaşık 10 milyon lira.

ALMAS VEKİLLERLE GÖRÜŞTÜ

Sorunu milletvekillerine ilettiğini açıklayan Almas, şu ifadelere yer verdi: “Başta DSİ Bölge Müdürümüz Mahmut Berber, DSİ Genel Müdürü Yardımcısı Faruk Fıratoğlu ve akabinde vekillerimizden Mehmet Ali Cevheri, Halil Özcan, Halil Özşavlı, Ahmet Akay, Fakıbaba, Zemzem Gulender Açanal’ı bilgilendirdik. 3 gün içinde suyumuz bırakılmazsa bölgemizin şekerpancarı ve hububatta yaklaşık 10 milyon lira zarara uğrayacağını dile getirdik. Bu mağduriyetin giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. İnşallah en kısa sürede bu sorun çözülür.”

MUHTARLAR SORUNU DSİ’YE AKTARDI

Çiftçinin yaşadığı kuraklık sorun için muhtarlar da DSİ ile görüştü. Bozova Muhtarlar Dayanışma Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Hikmet Yıldırım, sulama için zamanın azaldığını söyledi. Söğütlü muhtarı olan Yıldırım, 12 bin dönümlük bir alana ekilen şeker pancarının sulanamaması durumunda ürünün yeşermeyeceğini ve 5 milyon liralık bir zarar oluşacağını ifade etti.

Kuraklıktan dolayı mağduriyet yaşayan çiftçi, zarar etmemek için tarlalarına su verilmesini bekliyor.

Haber: Ali Güzel