Şanlıurfa'da çalınan kepçe olayında yeni gelişme

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde çalınan iş makinesi olayına yeni gelişme. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklanarak ceza evine gönderildi. Olayla bağlantısı olduğu iddia edilen diğer şahıs ise serbest bırakıldı.

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde çalınan iş makinesi olayına yeni gelişme. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklanarak ceza evine gönderildi. Olayla bağlantısı olduğu iddia edilen diğer şahıs ise serbest bırakıldı.

Olay, Halfeti ilçesinde Kavaklıca Mahallesi'nde meydana geldi. M.A. isimli şahsın çalınan iş makinesine yönelik jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla bağlantısı olduğu iddia edilen diğer şahıs ise serbest bırakıldı.
Konuya ilişkin JASAT'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Şanlıurfa'da çalınan iş makinesi Osmaniye'de bulundu

"Şanlıurfa İli Halfeti İlçesi Kavaklıca Mahallesinde 07.12.2022 tarihinde M.A. isimli şahıs Jandarma birimlerine gelerek kendisine ait Volvo marka iş makinesinin (Kepçe) çalındığı yönünde şikayette bulunmuştur. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Halfeti İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bahse konu iş makinesinin bulunmasına yönelik yapılan araştırmalarda bahse konu iş makinasının operatörü olan N.A. ‘nın iş makinasının kendisine ait olduğunu beyanla S.K. isimli şahıstan (260.000 TL) peşinat ve (280.000 TL) sonra ödenmek üzere toplamda (540.000 TL) karşılığında aralarında sözleşme yaparak satışını yaptığı tespit edilmiştir. 

Parayı kardeşini  hesabına yollamış

Yapılan incelemede peşinat tutarı olan (260.000 TL)’nin N.A. isimli şüphelinin kardeşi M.A.’nın hesabına gönderildiği anlaşılmıştır. Jandarma ekiplerince 09.12.2022 günü şüpheli kardeşler N.A. ve M.A. ‘ nın evlerinde yapılan aramada (2) şüpheli de yakalanmıştır.
Olayda yakalanan şüphelilerden M.A. ifadesinin alınmasından sonra serbest bırakılırken N.A. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, yasaların kendisine verdiği görev ve sorumlulukların gereği olarak, suç ve suçluya yönelik olarak gereken bütün önlemleri en iyi şekilde almakta vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması için yürütülen çalışmaları aralıksız devam etmektedir."
 

urfa hırsızlık calinan kepce halfeti haberleri jasat jandarma