Şanlıurfa'da darp edilen doktor sitem etti: Yarınlarımızı göremiyorum

TAKİP ET

Şanlıurfa'da hasta yakınları tarafından darp edilen acil tıp uzmanı, yaşadıklarından dolayı sitem etti. 'Uzman hekim olarak hizmet verdiğim, dişimi tırnağıma takarak çalıştığım, kimsesiz olduğum Şanlıurfa'nın bana teşekkürü böyle oldu' diyen doktor, 'Sonunu, yarınımı ve yarınlarımızı göremiyorum' ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi acil servis bölümünde hasta yakınları tarafından saldırıya uğrayan acil tıp uzmanı Orhan Hagi, yaşadıklarını sosyal medya hesabı Twitter’dan anlattı. Olayın nasıl yaşandığını ayrıntılı bir şekilde aktaran Hagi, “Sonunu, yarınımı ve yarınlarımızı göremiyorum. Uzman hekim olarak hizmet verdiğim, dişimi tırnağıma takarak çalıştığım, kimsesiz olduğum Şanlıurfa'nın bana teşekkürü böyle oldu” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'da acil serviste darp


İşte hasta yakınlarının darp ettiği Hagi’nin sosyal medyadan paylaştığı sitem dolu sözler:

“Ben, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma hastanesinde görev yapmakta olan; Acil Tıp Uzmanı bir hekimim.  akşam saatlerinde fırsat bulup insanı ihtiyacımı karşılamak için alandan ayrıldığım 5 dakikalık molamın dönüşünde darp edildim.

Ben yokken gelen, alandaki başka bir hekim tarafından baştan aşağı muayenesi yapılmış bir çocuk hastanın yakını tarafından. Evet yanlış anlamadınız; beni bekleyen hastalarımın tetkiklerini değerlendirirken hiç görmediğim bir hastanın yakınından yumruk yedim, TEHDİT EDİLDİM.

Gerekçeleri ise çocuğun kimliğini evde unutmuş olmaları ve TC kimlik numarasını bilmemeleri! Hastayı muayene eden doktor hanım mümkünse kimliği getirmelerini, değilse kimlik fotoğrafını veya T.C. kimlik numarasını temin etmelerini istemiş.

Şanlıurfa'da sağlıkçılar tepkili: Şiddete daha ne kadar seyirci kalınacak?


Bu arada hastanın tanı ve tedavisi gecikmesin diye hasta dosyasını işaretleyip isimle (tc'siz) acil giriş açılması için acilen bilgi işleme yönlendirilmiş. HASTANIN OLAY YERİNDEKİ 5 YAKININDAN HİÇ BİRİ DOSYAYI ALIP KAYIT MASASINA GİTME ZAHMETİNDE BULUNMAMIŞ.

HEMŞİRE ARKADAŞLARIMA, BAŞKA BİR DOKTORA SATAŞMIŞ, BİRBİRLERİ İLE DALAŞMIŞ AMA BİRİ BİLE O DOSYAYI ALIP KAYIT MASASINA GİTMEMİŞ. Arbededen sonra hastanın babası çocuğu kucaklayıp özel hastaneye götürmüş.

Ciğerine tüp takılması gerektiğini, bunun için üçüncü basamak hastaneye sevk edilmesi gerektiğini söylemişler. BİLİN BAKALIM O GECE ÇOCUK HASTALARI KABUL EDEN 3. BASAMAK HASTANE HANGİSİ? EVET, DARP VE TEHDİTLER İÇİNDE ÇALIŞAN BİZLER.

Sonunu, yarınımı ve yarınlarımızı göremiyorum. Uzman hekim olarak hizmet verdiğim, dişimi tırnağıma takarak çalıştığım, kimsesiz olduğum Şanlıurfa'nın bana teşekkürü böyle oldu.  Bu cehaletin, bu şımartılmışlığın bedelini ödemek istemiyoruz artık. Tükendik, bittik, yok olduk.”