Şanlıurfa'da dev kuş görüldü! DKMP teslim aldı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da bir vatandaş tarafından yaralı halde bulunarak koruma altına alınan Kızıl Akbaba, DKMP ekipleri tarafından teslim alındı.

Şanlıurfa’da bir vatandaş tarafından yaralı halde bulunarak koruma altına alınan Kızıl Akbaba, DKMP ekipleri tarafından teslim alındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Şanlıurfa Şubesi (DKMP) çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Şanlıurfa’da bir vatandaş tarafından yaralı halde bulunan Kızıl Akbaba’yı teslim alan DKMP ekipler, Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde gerekli tedavilerini yaptı.Yaralı Kızıl Akbaba tedavisinin ardından yeninde doğal yaşam alanına bırakılacak.

Kızıl Akbaba nedir?

95–110 cm boyunda, 230-265 kanat açıklığındadır. Ağırlığı 6 ila 10 kg. arasındadır. Kel başları, geniş kanatlarıyla ve kısa kuyruklarıyla tipik Eski Dünya akbabaları görünümündedirler. Beyaz yakalı bir boğazı ve renkli bir gagası vardır. Vücudun diğer tüyleri ve kanatlar koyu renkli tüylerle kaplıdır.

Diğer akbabalar gibi leş yiyerek beslenirler. Çoğunlukla açık arazilerdeki ölü hayvanları sürüler halinde bulup yerler. Beslenirken homurtular ve ıslık gibi sesler çıkarırlar. Yuvalarını uçurum kenarlarına, sarp yerlere yaparlar. Genellikle tek yumurta yumurtlar ve üzerinde kuluçkaya yatarlar.

Tür, Avrupa'nın, kuzey Afrika'nın ve Asya'nın sarp kayalık ve uçurumlarında bulunur. Çoğunlukla yerleşik yaşayan kuşlardır.

kızıl akbaba akbaba urfa akbaba dkmp