Şanlıurfa'da doktoru giden bir bölümün daha hastaları mağdur oldu

TAKİP ET

Şanlıurfa'da, alanında tek olan alerji ve immünoloji uzmanı Ankara'ya tayin oldu. Kentte başka doktor olmadığı için bazı hastalar çevre illere gitmeye başladı. Hasta yakınları bu duruma sitem etti.

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Ayşe Şenay Şaşihüseyinoğlu, iddiaya göre zorunlu hizmet süresi dolduğu için 5 Nisan’da Ankara’ya tayin oldu. Kentte başka doktor olmadığı için muayene olmak isteyenler çevre illere gitmeye başladı. Hasta yakınları “Ekonomik durumu iyi olmayanlar nasıl başka illere gitsin” diyerek sitem etti.

Gaziantep’teki hastaneden randevu aldılar

16 yaşındaki ataksi hastası Zeynep Kanbaz’ın ailesi, kentte tek doktorun bulunduğu Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alerji ve İmmünoloji Bölümünden randevu almak için 182’yi aradı. İddiaya göre bölümde doktor görünmediği için randevu alamadı. Kanbaz ailesi bunun üzerine Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini Alerji ve İmmünoloji bölümünden randevu almak zorunda kaldı.

Raporu güncelleyecek doktor yok!

Zeynep Kanbaz’ın amcası Mehmet Kanbaz, “182’yi aradık bölüm görünüyor ama doktor olmadığı için randevu alınamıyor. Randevuyu alamadığımız için mecburen Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini Alerji ve İmmünoloji bölümünden randevu aldık. İlaçlar 50 bin lirayı buluyor. Normalde devlet karşılıyor ama ilacı alabilmemiz için gereken raporun süresi kısa süre önce doldu. Raporu sadece bu bölümün doktoru güncelleyebiliyor. Biz de mecburen çevre illerden birine yönelmek zorunda kaldık” diye konuştu.

Yeni doktor önümüzdeki ay göreve başlayacak!

Öte yandan Ajans Balıklıgöl’ün ulaştığı Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü kaynakları, “Doktorun 5 Nisan’da tayini çıktı ve gitti. Yerine atama yapılmış, 20 güne kadar yeni doktor başlayacak. Bu bölüme gelen hastalar ilaçlarını çocuk hastalıkları ve göğüs uzmanından yazdırabiliyor” dedi.

AJANS BALIKLIGÖL / ÖZEL