Şanlıurfa'da ekmeğe bir zam daha geliyor!

TAKİP ET

Vatandaşın zor günler geçirmesine sebep olan zam furyasına bir yenisi daha eklendi. Şanlıurfa'da toplu taşıma ve mutfak tüpüne gelen zamların ardından bir zam da ekmeğe geliyor.

ŞANLIURFA- Vatandaşın zor günler geçirmesine sebep olan zam furyasına bir yenisi daha eklendi. Şanlıurfa’da toplu taşıma ve mutfak tüpüne gelen zamların ardından bir zam da ekmeğe geliyor. 

Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, 7 Haziran'da ekmeğin fiyatı 4 liradan 5 liraya çıkarıldığında,  TMO'nun un desteğini sonlandırması gerekçe göstermiş,  girdilerdeki artış devam ettiği sürece ekmekte zamların devam edebileceği mesajını vermişti. Nitekim geçen 3 ayın ardından ekmek zammı bir kez daha gündeme geldi.

Ekmeğe zam geldi! Yeni fiyat fırıncılara ulaştı

Ekmeğe zam geleceği iddiasını doğrulayan Karaatlı, şu ifadelere yer verdi:

''Akaryakıttaki fiyat artışları ister istemez tüm ürünlere yansıyor.  Un fiyatları aldı başını gitti. Kira, elektrik, su ve işçi maliyetleri cabası. Undan fazla diğer girdilerin masrafı var. Bu şartlarda üretim zor, dolayısıyla mevcut tarifeyi güncellemeye mecbur kalıyoruz. Bazı meslektaşlarımız 6,50 lirada ısrar ediyor ancak biz Oda olarak artışın 1 lira olması ve ekmek fiyatının 6 liraya çıkarılması yönünde görüş belirttik, gramajlarında değişiklik olmayacaktır. Resmi yazışmaların ardından yeni tarifenin önümüzdeki bir kaç gün içinde yürürlüğe gireceğini tahmin ediyorum.”
 

şanlıurfa zam ekmek