Şanlıurfa'da ekmek zammı kararı ne zaman yürürlüğe girecek?

TAKİP ET

Şanlıurfa'da ekmeğe gelecek 50 kuruşluk zam için net bir tarih henüz açıklanmadı. Şanlıurfa Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, ekmeğin fiyatını 3 lira yapacak kararı uygulamak için bakanlığın görüşünü bekliyor. Bakanlığın zam teklifi için görüşünü bildirmesiyle kararın uygulamaya gireceği öğrenildi.

Şanlıurfa’da ekmeğe son birkaç ay içerisinde üçüncü kez zam kararı alındı. Buna göre tüm ekmek çeşitlerine 50 kuruş zam yapılacağı açıklandı. Ancak zam kararının ne zaman uygulamaya gireceğiyle ilgili net bir tarih henüz verilmedi. Şanlıurfa Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, 50 kuruşluk zam için Ticaret Bakanlığının görüşünü almak üzere başvurusunu geçtiğimiz hafta yaptı. Bakanlığın görüşünü bildirmesiyle zam kararının uygulamaya gireceği belirtildi. Ajans Balıklıgöl’ün ulaştığı kaynaklar, son zam kararının en geç 15 gün içerisinde uygulamaya alınabileceğini söyledi. 

Şanlıurfa Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, maliyet artışlarına dikkat çekerek, artışların devam etmesi üzerine ekmeğin fiyatının 3 lirayla da sınırlı kalmayacağını söylemişti.

Şanlıurfa'da ekmeğe zam geliyor: İşte yeni fiyat