Şanlıurfa'da elektrikler bilinçli kesiliyor iddiası!

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'da yaşanan elektrik kesintilerinin bilinçli bir şekilde yapıldığına dair kendisine ihbarlar geldiğini söyledi.

Her yıl aynı sorun yaşanıyor

Enerji dağıtım şirketi ile sık sık sorun yaşayan Şanlıurfalı çiftçiler, bu sorunlarının çözülmesi için artık gereken adımların atılmasını istiyor. Her gün saatlerce süren elektrik kesintilerinden dolayı tarlada bulunan mısır ve pamuk kuruma noktasına geldi. Her yıl aynı sorunun yaşanması çiftçini zarar etmesine neden oluyor.

Ovalarda enerji sorunu yaşanıyor

Şanlıurfa’nın Siverek, Suruç ve Viranşehir ilçelerinde yaşanan kesintiler nedeniyle ürünleri tarlada kurumaya yüz tutan çiftçiler kara kara düşünüyor. Ürünler tarlada kururken çiftçi ise emeğinin yok olmasına seyirci kalmak zorunda kalıyor. Aynı sorun Mardin ilinde de yaşanıyor.

Kesintiler keyfi mi yapılıyor?

Yaşanan kesintileri paylaşan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Bize gelen ihbarlardan çıkan sonuç, DEDAŞ yetkili olduğu şehirlerden Şanlurfa ve Mardin il ve ilçelerinde sekiz saat elektrik kesiliyor. Hiç bir arıza olmamasına rağmen keyfi kesinti yapılıyor şeklinde iddialar var” dedi.