Şanlıurfa'da erkeklere şiddetin olumsuz etkileri anlatıldı

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı'nın kadına yönelik şiddetle mücadelede 5 milyon erkeğe eğitim verilmesi için başlattığı çalışma kapsamında Şanlıurfa'da da çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Şanlıurfa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü toplantı salonunda verilen eğitimde, erkeklere şiddetin kadınlar ve çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri anlatıldı. Valilik, farkındalık oluşturabilmek için Şanlıurfa'da 130 bin erkeğe ulaşmayı hedeflediklerini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı’nın kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında “5 milyon erkeğe farkındalık eğitimleri” için 81 ilde protokol imzalandı. Tüm valilikler protokol ile kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında çeşitli aktiviteler düzenleyecek. Buna göre şiddetin olumsuz etkileri üzerine basılan broşür ve el kitapçıkları vatandaşlara dağıtılacak. Bilboard ve otobüs durakları gibi yerlere afişler asılacak. Ayrıca 81 ilde 5 milyon erkeğe ‘kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık eğitimi’ verilecek.

Şiddetin olumsuz etkileri anlatıldı

İmzalanan protokol kapsamında Şanlıurfa’da eğitimler başladı. Bu kapsamda Şanlıurfa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü toplantı salonunda erkeklere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi verildi. İl müdürlüğü binasında bulunan toplantı salonunda “Kadına El Kalkamaz” sloganıyla gerçekleşen eğitime Aile ve Sosyal Müdürü Hasan Bilici de katıldı. Kadına yönelik şiddetin bir suç olduğu, şiddetin kadınlar ve çocuklar üzerinde yarattığı fiziksel, psikolojik ve sosyal zararların anlatıldığı eğitimde herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiği ve sorun çözme noktasındaki iş birliğinin önemine vurgu yapıldı.

Şanlıurfa’da hedef 130 bin erkeğe ulaşmak

Şanlıurfa Valiliği, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında verilen farkındalık eğitimleri için kentte 130 bin erkeğe ulaşmayı hedeflediklerini duyurdu.