Şanlıurfa'da eski mezarlıklar satılıyor iddiası!

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın en eski mezarlık alanı olan Bediuzaman Aile Mezarlığında eski mezarlar kaldırılıp yerine yeni ölüler gömülüyor.

Şanlıurfa’nın en eski mezarlık alanı olan Bediuzaman Aile Mezarlığında eski mezarlar kaldırılıp yerine yeni ölüler gömülüyor.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi sınırlarında bulunan Bediuzaman Aile Mezarlığı içerisinde bulunan eski mezarlıklar gizemli bir şekilde tek tek ortadan kaldırılıyor. Eski mezarlıkların kaldırılıp yerine yeni ölülerin konulması tepkileri de beraberinde getirdi.

Haber ihbar hattına ulaşan bir vatandaş, mezarlık ziyaretine gittiklerinde her seferinde eski bir mezarın kaybolduğunu fark ettiklerini iddia etti. Eski mezarlığı daha önceden fotoğraflayan vatandaş, daha sonra tekrar ziyarete gittiğinde söz konusu mezarlığın yerinde olmadığını fark edince yeniden fotoğrafladı.

Eski mezarlığın yerine yeni bir ölünün gömüldüğünü fark eden vatandaş, hangi gerekçe ile eski mezarlığın kaldırıldığını sordu. Yeni Aile Mezarlığında yer olmasına rağmen tarihi sayılabilecek mezarlıkların kaldırılıp yerinin başkasına verilmesine anlam veremediklerini söyleyen vatandaş, yetkililerin bu konuda görevlerini yapmasını istedi.

Olay yerinde görüştüğümüz bazı vatandaşlar ise bu tür olayların son zamanlarda sık sık yaşandığını belirterek, mezarlık yerlerinin satıldığını iddia etti.