Şanlıurfa'da etkili olan sel caddeleri göle çevirdi

TAKİP ET

Yaklaşık 15 gün önce sel felaketi nedeniyle 17 kişinin can verdiği Şanlıurfa'da akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış yine sele neden oldu.

Yaklaşık 15 gün önce sel felaketi nedeniyle 17 kişinin can verdiği Şanlıurfa’da akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış yine sele neden oldu. Cadde ve sokakları basan sel suları nedeniyle araçlar ilerlemekte zorluk çekerken bazı işyeri ve evleri su bastı. Yaşanan sel kentte hayatı durma noktasına getirdi.

Merkezde evleri su bastı

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden doğrudan etkilenen Şanlıurfa’da etkili olan sel felaketinden sonra yaralar sarılmaya çalışılırken yeni bir sel baskının olması hayatı adeta felç etti. Süleymaniye, Manci, İpekyol gibi mahallelerde ev ve işyerleri sular altında kaldı.

Vali Ayhan, Urfa'yı vuran selin bilançosunu açıkladı

Kırsalda ekili araziler zarar gördü

Kent merkezinde durum böyleyken kırsal mahallelerde de durum farksızdı. Şanlıurfa’nın Bozova, Hilvan ilçeleri başta olmak üzere kırsal ilçelerde de özellikle ekili araziler ve bahçeler zarar gördü. Yaşanan sel nedeniyle bazı noktalarda yollar bozulurken bazı noktalarda ise fıstık bahçeleri sulara teslim oldu.

Belli bölgelerde yollar trafiğe kapatıldı

AFAD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısını dikkate alan ekipler, trafik akışının yoğun olduğu yerlerde alt geçit ve dal geçleri güvenlik bandı çekerek ulaşıma kapattı. Özellikle dere kenarlarında bulunan bölgelerde ekipler seferberlik içerisinde çalıştı. AFAD vatandaşları tedbirli olmaları noktasında uyardı.

Şanlıurfa yaklaşık 15 gün önce etkili olan sağanak yağış nedeniyle Şanlıurfa'da 17, Adıyaman'da ise 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Valilikten uyarı geldi

Şanlıurfa Valili sosyal medya hesaplarından vatandaşları sel sularına karşı uyardı. Valilikten yapılan uyarıda, "Şiddetli sağanak yağış ilimizde etkisini tekrar göstermekte olup, ekiplerimizin tamamı sahadadır. Gelen ihbarlar, ekiplerimiz tarafından titizlikle takip edilmektedir. Can ve mal güvenliği açısından vatandaşlarımızın tedbirli olmaları önem arz etmektedir." ifaderlerine yer verildi.

sel sel sulari urfa sel sel felaketi urfa haber haberler