Şanlıurfa'da fotoğraf meraklıları bu maratonu sevecek

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerinin tanıtılması amacıyla uluslararası fotoğraf maratonu düzenlenecek. Tüm ülkelerden fotoğraf meraklıların katılabileceği maratonun jüri üyeleri arasında Ümmü Kandilcioğlu ve Mehmet Aslan gibi fotoğraf sanatçıları da bulunuyor. 1-4 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan maratonda dereceye giren fotoğraf sahiplerine altın, gümüş ve bronz madalyaların yanı sıra para ödülü de verilecek.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 1’inci Uluslararası Fotoğraf Maratonu için hazırlıkları tamamladı. 1-4 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan uluslararası fotoğraf maratonuna Türkiye ve diğer ülkelerden isteyen herkes katılabilecek. Yarışmanın ilk koşulu fotoğrafın Şanlıurfa sınırları içerisinde çekilmiş olması. 4 gün sürecek olan maratonda, fotoğrafçılar belirlenen günlerde çekilen fotoğraflar ile yarışmaya başvurabilecek. 

Seçici kurulda yer alan 7 jüri üyesi arasında Mahmut Ormancıoğlu, Ümmü Kandilcioğlu ve Mehmet Aslan gibi fotoğraf sanatçıları da bulunuyor. Ayrıca Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu da (TFSF) yarışmaya gözlemci gönderecek. 

Altın, gümüş ve bronz madalya ödülü

Yarışmada birinci olan fotoğraf sahibine altın madalya ile 15 bin lira, ikinciye gümüş madalya ve 10 bin lira, üçüncüye ise bronz madalya ve 7 bin 500 lira para ödülü verilecek. Fotoğrafları dereceye giren üç yarışması ise mansiyon ödülü alacak. Bunun yanı sıra dereceye giren fotoğraflar için özel ödüller de verilmesi planlanıyor. Yarışmada en iyi 30 fotoğraf sergilenecek. Sergilenen fotoğraf başına, fotoğraf sahibine bin lira ödenecek.

Amaç Şanlıurfa’nın zenginlikleri tanıtmak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, birincisi düzenlenecek olan fotoğraf maratonu ile şehrin kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerinin tanınmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. Yarışmanın bir diğer amacı ise “Şanlıurfa ve tüm ilçelerinde yaşayan insanların fotoğraf sanatına ilgi duymasına, sanatsal faaliyetlere katılımın arttırılmasına ve fotoğraf sanatının gelişmesine katkıda bulunmak” şeklinde açıklandı.



Yarışma hakkında daha fazla almak bilgi için tıklayın.