Şanlıurfa'da 'Gergerlioğlu' tepkisi

TAKİP ET

HDP Şanlıurfa İl Örgütü, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

HDP’de Ömer Faruk Gergerlioğlu tepkisi sürüyor. Milletvekilliği düşen Gergerlioğlu için HDP Şanlıurfa İl Örgütünde düzenlenen basın toplantısında konuşan İl Eş Başkanı Çiğdem Karakeçili, karar için “Ülkenin demokrasi tarihine yeni bir kara leke” dedi.

KARAKEÇİLİ: ASLA KABUL ETMİYORUZ

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İl Örgütü ile Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Karakeçili, şu ifadeleri kullandı: “19 yıl önce demokrasi havarisi olarak iktidara gelenler, bugün ülke tarihine yasadışı kararlara, anti-demokratik uygulamalara imza atan ve pervasızca uygulayan bir iktidar haline gelmiştir. Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesini asla kabul etmiyoruz.”



SÜRÜCÜ: KARARI TANIMAYACAĞIZ

 

Karakeçili’nin ardından söz alan HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Leyla Güven ve Musa Farisoğlulları kararlarını hatırlattı. Sürücü, “Gergerlioğlu hakkında verilen kararı da tanımayacağız. Küçük ortaklarını mutlu etmek için kapatma davası da açtılar ama tarihe baksınlar. Kürt siyasi hareketi her kapatılan parti sonrası daha güçlendi. Baş eğmeyeceğiz” dedi.