Şanlıurfa'da görev yapan genç doktora ödül

TAKİP ET

Şanlıurfa'da görev yapan 32 yaşındaki Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Pelin Kuzucu, bu yıl ilk kez verilen 'Prof. Dr. M. Gazi Yaşargil Genç Nöroşirurjiyen Teşvik Ödülü'ne layık görüldü.

‘Yüzyılın beyin cerrahı’ olarak adlandırılan Prof. Dr. M. Gazi Yaşargil adına bu yıl ilk kez ‘Genç Nöroşirurjiyen Teşvik Ödülü’ verildi. Gazi Yaşargil’in doğum gününde, Prof. Dr. Uğur Türe’nin ev sahipliğinde düzenlenen ödüle başvuru için 40 yaşından genç olmak, 2021 yılı içerisinde mikro nöroşirurji alanında bilimsel yayın yapmak ve T.C. vatandaşı nöroşirürjiyenler olmak gibi şartlar belirlendi.

Şanlıurfa Birecik Devlet Hastanesinde görevli 32 yaşındaki Beyin Cerrahı Uzmanı Op. Dr. Pelin Kuzucu, bu yıl ilk kez verilen ‘Prof. Dr. M. Gazi Yaşargil Genç Nöroşirurjiyen Teşvik Ödülü’ne layık görülen isim oldu.

Ödülünü Prof. Dr. Yaşargil‘in elinden alan Op. Dr. Kuzucu “Çok gururlu ve mutluyum. Gazi Yaşargil hocamızın adına düzenlenmiş olan bu yarışmada, hocamızın doğum gününde ve onun elinden ödül almanın tarif edilebilir bir yanı yok, Ailem de çok mutlu ve gururlu. Kazandığımı ilk duyduğumda inanamadım, hala şoktayım” dedi.

Op. Dr. Pelin Kuzucu kimdir? 

2020 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden beyin ve sinir cerrahisi ihtisasını tamamlayarak mezun olan Op. Dr. Pelin Kuzucu, halen Birecik Devlet Hastanesinde beyin cerrahi uzmanı olarak görev yapmakta.

Kuzucu, beyinde hayati fonksiyonların yönetildiği merkez olan hipotalamus denilen merkez içerisinde çekirdekler ve buraya beyin sapından gelen ak madde yolakları ile ilgili anatomik diseksiyon çalışması ile derin beyin stimülasyonu cerrahisinde yeni hedefler belirlenerek kullanım alanının genişletilmesini amaçladı.

Çalışmaları, 2021 yılında uluslararası alanda yayın yapan SCI Operative Neurosurgery isimli dergide
“Microsurgical and White Matter Anatomy of the Hypothalamus: A Fiber Dissection Study
Correlating With Magnetic Resonance Tractography” başlığı ile yayınlandı.