Şanlıurfa'da görevden alınan müdüre iki gün önce 'üstün başarı' belgesi verilmiş

TAKİP ET

Şanlıurfa'da görevden alınan ve yerine AK Parti Milletvekili Zemzem Gülender Açanal'ın akrabası Saruhan Hamevioğlu'nun atandığı Haliliye Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü İbrahim İmamoğlu'na iki gün önce üstün başarı belgesi verilmiş. İmamoğlu, Haliliye'deki 2,5 yıllık görev süresince başarılı çalışmalarından dolayı toplam 3 kez başarı belgesi almış.

Görevden alınma gerekçesi bilinmiyor, yerine AK Partili vekil akrabasının atanması tepki topladı.

Haliliye Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü İbrahim İmamoğlu, dün görevden alındı. Gençlik ve Spor Bakanlığı kararıyla görevden alındığı belirtilen İmamoğlu'nun yerine AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal’ın akrabası Saruhan Hamevioğlu atandı. Bu atama, kentte tepkilere neden oldu.

Haliliye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü görevden alındı


Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, bu atama kararına tepkisini “AKP Milletvekili Gülender Açanal’ın akrabası olan Saruhan Hamevioğlu büyük bir çaba ile getirildi. Tabi ki Urfa geride kalır ve Urfa çiftlik” gibi sözlerle dile getirdi.

‘Partici değil, memleketçi olmalıyız’

Yapılan atamaya ilişkin konuşan HÜDAPAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan da ehliyet liyakat ve samimiyete dikkat çekerek şunları söyledi:

“Son dönemlerde Şanlıurfa’daki bazı görevden almalar ve yeni atamalar ile ilgili bazı notlar. 'Yerel Bürokrasi' milletvekillerinin alan hakimiyeti yarışmasına dönüşmemelidir.  Yereldeki kurumlar/amirler milletvekillerinin baskısını değil, desteklerini görmelidir. Talepler şahsi değil, toplumsal çıkarlara uygun olmalıdır. Atamalarda temel kriterler; ehliyet, liyakat ve samimiyet olmalıdır. Partici değil, memleketçi olmalıyız. Urfa kazanırsa, hepimiz kazanırız."


Şanlıurfa'da görevden alınan müdürün yerine gelen isim Açanal'ın akrabası çıktı


İki gün önce üstün başarı belgesi almış

Görevden alınan İmamoğlu, yaklaşık iki buçuk yıldır Haliliye Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürlüğü görevini yürütüyordu. İmamoğlu’na bu süreçte başarılı hizmetlerden dolayı ilçe kaymakamlığı tarafından iki başarı ve bir üstün başarı belgesi verildiği ortaya çıktı. İmamoğlu, üstün başarı belgesini ise görevden alınmadan iki gün önce aldı.


Foto: İmamoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren'in elinden başarı belgesini alırken.

Öte yandan ilçe müdürlüğünden alınan İmamoğlu’nun gençlik merkezi müdürü olarak görevlendirildiği öğrenildi.