Şanlıurfa'da iki kat imarlı arsa fiyatlarında deprem dopingi

TAKİP ET

Gayrimenkul Danışmanı ve Müteahhit Hasan Çiftçi, deprem sonrası dalgalanan emlak ve gayrimenkul piyasasını değerlendirdi.

Gayrimenkul Danışmanı ve Müteahhit Hasan Çiftçi, deprem sonrası dalgalanan emlak ve gayrimenkul piyasasını değerlendirdi. 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenen Şanlıurfa’da çok katlı binalarda yaşanan hasarlar nedeniyle vatandaşlar, özellikle iki katlı imarı olan bölgelere rağbet göstermeye başladı. Yaşanan bu gelişme nedeniyle özellikle Karaköprü’de iki kat imarın olduğu arasa fiyatları ortalama 3 katına kadar çıktı.

Emlak piyasasında yaşanan bu dalgalanmayı ve nedenlerini değerlendiren Gayrimenkul Danışmanı ve Müteahhit Hasan Çiftçi, ilgili kişilere seslenerek zor günlerden geçildiğini fırsatçılık yapma zamanı olmadığını söyledi.

Hasan Çiftçi, emlak ve inşaat sektörünü değerlendirdi

Kent genelinde aşırı derecede artan arsa fiyatlarının fırsatçılık olduğunda dikkat çeken Hasan Çiftçi şunları dile getirdi:

“Çok zor bir ay geçirdik. Bu süre içerisinde deprem gerçeğiyle tekrar yüzleştik. Bir ay geçti, acılarımızı sarmaya çalıştık. Bazı insanlarımızın hala acıları çok taze, bu gerçekle karşılaştık. Bunun sonucunda sağlam yapılar yaparak sağlam depreme dayanıklı evlerde oturmamız gerektiğini gerçekliğiyle karşılaştık.

Elbette ki Şanlıurfa'da deprem diğer illere göre 30 - 40 bina ile küçük yıkım oldu ama Şanlıurfa'da da çok etkili bir şekilde hissedildiği, bu yüzden bazı yapıların güçlendirilmesi, sağlam zeminli yerlere taşınması gerektiğini ve şehri oralara doğru imarını vermemizi gerçekliği ile tanıştık.

ARSA FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ?

Arsa fiyatları özellikle Karaköprü özelinde imarlı olan bölgelerde fiyatlar sabit durumda ama daire fiyatları da sabit durumda olduğu için böyle bir gerçekle karşı karşıyayız. Ama özellikle bağ evlerinin olduğu bölgeler olan 2 kat imarlı bölgelerde ve villa arazilerinin olduğu bölgelerde fiyatlar çok fahiş şekilde yükselmiş durumda. Bu da bizi ciddi manada rahatsız etmektedir.

Hasan Çiftçi Balıklıgöl'deki tadilatı sordu

ARTAN ARSA FİYATLARI FIRSATÇILIKTIR

Nedeni ise insanların alım gücünün dışına çıkıyor olmasıdır. Bu alım gücü insanları her gün biraz daha fakirleştirip kendi daireleri ve kendi konutlarında oturma imkanını biraz daha azaltıyor.     Bu manada halkımızın fırsatçılığa ve fiyat artışına fahiş fiyat artışına karşı uyarmak istiyoruz. Lütfen, lütfen insanın yaşam alanlarında fiyatları yükseltmeyelim. Özellikle Karaköprü bölgesi için bunu söylemek istiyorum, müstakil bölgelerde lütfen fırsatçılık yapmayalım.

Depremin bilançosu açıklandı! Can kaybı kaç oldu?

EMLAKÇILAR OLARAK FIRSATÇILIKLA MÜCADELE ETTİK

Bu konuyla ilgili zaten ilk günden itibaren sahadaydık. Adıyaman bölgesine de gittik. Hem insani olarak hem de sivil toplum kuruluşları olarak gerekse de siyasette olmamız hasebiyle o bölgelere gitmiş olduk. Bu bölgede de Emlakçılar Oda Başkanımız Selahattin Tokmak bey emlakçıları toplayıp hem o fahiş fiyatlara karşı mücadelesini vermiştir hem de biz gerekli mercileri gerekli kurumları uyardı. Fırından tutun, bakkaldan tutun konuta kadar insanlara fiyatlar artış yapmaması için gerekli mücadeleyi verdiğimize inanıyorum. Elbette ki fiyatlar depremden önceki gibi değil. Bu bizleri de çok rahatsız etmiştir.

Başkan Hasan Çiftçi: Aksa Gaz şube sayısını arttırmalı

ELİMİZDE ŞU ANDA KİRALIK DAİRE YOK

Bu bölgede özellikle Karaköprü'de özelinde söyleyecek olursak deprem yönetmeliğine en uygun ilçe olması hasebiyle bunu söylüyorum. Zaten kira problemi günü gününden başlı başına bizde problemdir. Yapı stokumuzda 250'ye yakın kiralık konut vardı. Depremin ardından emin olun bunu Adıyaman'dan gelen depremzedelere herhalde insanlarımız evine açtı. Urfa'da da özellikle Haliliye ilçesinde Bahçelievler bölgesinde evlerin ağır hasarlı olması sebebiyle de insanlar Karaköprü’ye geldi. Özellikle bundan dolayı da elimizde olan yapı stoku şu an kiralık manada bitti.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BİR AN ÖNCE BİTİRİLMELİDİR

Affet koordinasyon merkezimizde de şu çağrıda bulunmak istiyorum. Özellikle Şanlıurfa'daki insanlarımızın çoğunun ortalama %60'a yakın yapılarının hasar tespitinin yapıldığı biliniyor. Ancak  %40'lık kısmının ise hala yapılarının hasar tespitinin yapılmadığını biliyoruz. Özellikle de kırsaldaki ilçelerimizde insanlarımızın çoğunun evlerinin yıkıla gelip müdahale yapılmadığını duyuyoruz. Bu manada gün birlik ve beraberlik günüdür.  Yetkililerimizden probleminin giderilmesinde yetkilerden rica ediyoruz”

Mimar Emin Avcı: Tarımsal alanlarda yapılaşma sistemsel, döngüsel ve mantıksal bir hatadır

hasan ciftci emlak emlak gayrimenkul sanliurfa haberleri urfa