Şanlıurfa'da istifa eden meclis üyeleri AK Parti'ye yalvardı mı?

TAKİP ET

Şanlıurfa'da partilerinden istifa ederek AK Parti'ye geçen meclis üyeleriyle ilgili Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz'dan çok çarpıcı bir açıklama geldi. 'Gidenlerden hiç biri, benim partimin adayı değildi' diyen Yanmaz, partide kalan bir meclis üyesinin AK Parti'ye geçen isimler için 'AK Parti'ye yalvararak, yakararak gittiler' dediğini söyledi.

Şanlıurfa’da, partilerinden istifa ederek AK Parti’ye geçen meclis üyeleriyle ilgili çok çarpıcı bir açıklama geldi. Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Niyazi Yanmaz, partisinden istifa eden hiçbir ismin kendi adayları olmadığını söyledi.

Yanmaz, “Gidenlerden hiç biri, benim partimin adayı değildi” diyerek şöyle konuştu: “Gitmeyen arkadaşlardan biri diyor ki, ‘hiçbir AK Partili bize gelip, bizim partiye geçin diye teklif etmedi.’ İlk belediye meclis toplantısında, ‘biz meclise giriyorduk, dediler biz AK Parti’ye geçelim.’ Bunu gitmeyen biri söylüyor. ‘Ben gitmedim ama hiçbir AK Partili gel bizim partiye katıl demedi.’ Bu gidenler ‘yalvararak, yakararak gittiler’ diyor. Hatta AK Parti’nin bir ilçe başkanı ‘bunların elinden mahvolmuşuz. Sürekli bizi alın’ dedi.”

YANMAZ: BUNA NE YAPABİLİRSİN?

Saadet Partisinden istifa ederek AK Parti’ye geçen isimlerden hiçbirinin kendi partilerinden olmadığını vurgulayan Yanmaz, “Genel Merkez Cihangir İslamoğlu’nu milletvekili adayı yaptı ama gitti. Buna ne yapabilirsin? Kaldı ki benimki onlar gibi de değildi. Belediye başkan adayı ‘ben bu adamın birinci sıra aday olmasını istiyorum’ diyordu. Hiçbirisi Saadet Partisi’nin verdiği bir isim değildi” şeklinde konuştu.

“BU BENİM OLMAZSA OLMAZIMDIR…”

Yanmaz, son olarak “Mesela Essum hanımın verdiği isimlerden biri gitti. Essum hanım o isim için ‘bu olmazsa benim olmazımdır’ diyordu. Ama o isim gitti. Ben buna ne yapabilirim? Velev ki, benim koyduğum isim bile gitseydi, yine yapabileceğim bir şey yoktu” ifadelerine yer verdi.

Eyyübiye, Karaköprü, Haliliye ve Akçakale'de başka partilerden belediye meclis üyesi 17 isim, partilerinden istifa ederek AK Parti’ye geçmişti.