Şanlıurfa'da işyerlerine koronavirüs cezası

TAKİP ET

Şanlıurfa'da haftalık tematik denetim planı uygulaması başladı.

Kontrollü normalleşmenin ardından düşük riskli iller arasında yer alan Şanlıurfa’da haftalık tematik denetim planı uygulaması başladı. Polis, jandarma ve zabıta teşkilatının yanı sıra görev verilen kamu personellerinin de katıldığı denetimler kapsamında hafta sonu 5 bin civarı nokta denetlendi.



6 Mart Cumartesi günü 436 ekip halinde bin 496 personel denetimlere katılırken, 7 Mart Pazar günü 402 ekip halinde bin 398 personel görev aldı.



Cumartesi günü yapılan denetimlerde restoran, lokanta, kafe, tatlıcı, pastane gibi umuma açık birçok işletmeyi kontrol eden ekipler, Pazar günü ise otel ve konaklama tesisleri olmak üzere toplam 4 bin 974 noktada denetim faaliyetinde bulundu.



22 İŞYERİNE CEZA KESİLDİ

Hafta sonu denetimleri kapsamında işyeri sahiplerini kurallara uymaları noktasında uyardı. Gece saat 21.00’den sonra sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği belirlenen 40 kişi hakkında işlem yapıldı. Maske ve sosyal mesafe kuralını ihlal eden 38 kişi, hijyen ve kapasite sınırlamasını ihlal ettiği tespit edilen 22 işyeri hakkında idari işlem yapıldı.



Şanlıurfa Valiliği, denetimlerin hafta boyunca her alanda devam edeceğini belirtti.